Скандал на Волині: віряни московського патріархату не відчинили храм для поховання полеглого захисника

Скандал на Волині: віряни московського патріархату не відчинили храм для поховання полеглого захисника

У селі Діброва Підгайцівської громади віряни московського патріархату не відчинили храму для поховання полеглого Героя Дмитра Слесарука.

Про це повідомляє Успенський деканат Волинської єпархії ПЦУ .

Загиблого воїна Дмитра Слесарука, мешканця с. Діброва Підгайцівської громади, 10 лютого зустріли у його рідному селі. Місцева церква була зачинена вірянами МП, тож відспівували Героя у Ківерцях.

Тож чому досі йде поділ на «своїх» і «чужих»? Чому шана герою віддається неналежно? – звертається душпастир. Хіба заповідь Господня «Ніхто більшої любові не має над ту, як хто свою душу поклав би за друзів своїх» (Ін. 15:13) не для всіх одна? Хіба герой життя віддає тільки за «своїх»? Чому у вас є «свої» та «чужі»? «Дорогі прихожани! Ви чуєте проповідь своїх священників. Чи сходиться їх слово з життям? Чи так Господь вчив? Чи до цього закликав? Чому храм у селі, в якому жив герой, зачинений? Скільки це буде тривати? Чому Україна як незалежна держава не може мати свою Церкву, як інші країни? Чому церква УПЦ МП забороняє своїх священників, які перешли в ПЦУ, а єпархії на окупованих територіях, які перейшли в РПЦ під кривавого «патріарха» Кирила, – ні? Скільки ще будемо служити москві?.. Хіба молодий воїн, цвіт нації, 27-річний герой не заслужив бути відспіваним у себе вдома [у своєму селі]? Хіба він для когось «не свій»?» – звернувся протоірей Андрія Мовчанюк до прихильників московського патріархату в Діброві.

Читайте також:

Можливо зацікавить