Скандал на Волині: як просувається розгляд справи про «відмивання» коштів на будівництві амбулаторій

Скандал на Волині: як просувається розгляд справи про «відмивання» коштів на будівництві амбулаторій

У Луцькому міськрайонному суді продовжують слухати справу, де один із обвинувачених – Іван Корчук, який у 2021 році був заступником директора департаменту інфраструктури Волинської облдержадміністрації.

Про це йдеться у сюжеті ТРК «Аверс».

9 вересня два роки тому в приміщенні Волинської облдержадміністрації провели обшуки і оголосили підозру одному з чиновників і керівнику фірми, що виграла тендер на будівництво районних амбулаторій. Ішлося про розтрату державних коштів.

«З метою привласнення коштів до актів виконаних робіт, фігуранти вносили завідомо неправдиві відомості щодо обсягів виконаних робіт та їх вартості. На підставі підписаних офіційних документів на рахунки товариства генпідрядника були перераховані державні кошти», - каже речниця Департаменту стратегічних розслідувань НПУ Наталія Калиновська.

Зі слів правоохоронців, спритники привласнили 1 мільйон 200 тисяч гривень.

Як стало відомо майже одразу, чиновник ОДА, якого затримали на розтраті це - Іван Корчук, який до 2018 року очолював комунальне підприємство «Луцькводоканал», а потім уже у Волинській облдержадміністрації був заступником директора департаменту інфраструктури та директором департаменту регіонального розвитку та житлово-комунального господарства.

Справу про розтрату слухають у Луцькому міськрайонному суді. Від моменту затримання один із обвинувачених вже помер. Тож судять двох інших: Івана Корчука та керівника фірми, що виграла тендер на будівництво амбулаторій ТзОВ «Луцькомунбуд» Юрія Пилипчука.

На крайньому засіданні досліджували письмові докази. Справу про розтрату коштів розслідує львівська прокуратура.

«Загалом було більше об'єктів. Ця велика угода передбачала більшу частину цих об'єктів. Зокрема по трьох об'єктах в ході здійснення досудового розслідування було з'ясовано про те, що по окремих документах, зокрема в звітах, актах зазначався об'єм робіт, який на момент подачі цих документів не був виконаний або був виконаний не в повному обсязі. У той же час замовник, тобто в даному випадку департамент, достовірно знав про те, що ряд робіт, які зазначені в цих актах, є невиконаним, підписав угоди зі сторони замовника, і, як наслідок, на підставі цих документів були складені первинні документи цієї платіжки», -  говорить прокурор Андрій Лехуш.

Під час дослідження письмових доказів зі сторони обвинувачення мова йшла, зокрема, про привласнення грошей на капітальному ремонті Луківської амбулаторії загальної практики,реконструкції Турійської амбулаторії загальної практики та на капітальному ремонті Копичівської амбулаторії загальної практики.

Дослідивши документи, прокурор озвучив, що лиш на ремонт Копичівської амбулаторії, який мав тривати два роки і завершитись у 2019-му, було передбачено понад 12 мільйонів гривень.

Два роки тому органи досудового розслідування призначили судово-будівельно-технічну експертизу, аби з'ясувати, чи збігаються обсяг і вартість виконаних будівельних робіт по трьох амбулаторіях.

Згідно експертизи, лиш на ремонті Копичівської амбулаторії було привласнено близько 258 тисяч гривень.

Своєю чергою сторона захисту відреагувала. Мовляв, на момент експертизи роботи ще не були завершені.

Згідно документів, ремонт мав завершитись у 2019-му, а експертизу призначили у 2021 році.

На наступному засіданні продовжать досліджувати письмові докази. Зокрема, сторона обвинувачення повідомить, скільки коштів відмили на ремонті інших амбулаторій.

Читайте також:

Можливо зацікавить

втрати України

Невдовзі мав зіграти весілля: захисник з Волині кілька днів не дожив до 23-річчя

На Волині вчителька висипала пачку снеків на голову учениці: як реагують користувачі мережі

На Волині вчителька висипала пачку снеків на голову учениці: як реагують користувачі мережі

втрати війна

Нещодавно виповнилось 21: на Луганщині загинув молодий Герой з Волині Богдан Будчик

діти
відео

«До кожного потрібно окремий підхід»: родина з Волині виховує дев'ятьох дітей

ДТП смерть прикордонник

На Волині прикордонник напідпитку скоїв смертельну аварію: як його покарали

Ігор Куліков, день народження, Волинь

14 травня: хто з волинян святкує День народження

На Волині в останню путь провели військового Володимира Козіна, якого в Німеччині порізав росіянин
відео

На Волині в останню путь провели військового Володимира Козіна, якого в Німеччині порізав росіянин

напад

61-річний чоловік залицявся до 17-річної дівчини: волинянка з двома спільниками пограбували й побили чоловіка

смерть

Педагог, музикант, композитор: на Волині помер заслужений працівник культури України