Скільки у Луцьку коштує морква на ринку

В обласному центрі Волині на ринках подорожчала морква. Тепер вона коштує 15-20 гривень за кілограм, хоча ще донедавна її можна було придбати за 12 гривень.
На «Завокзальному» ринку та ринку «Пасаж» у Луцьку морква додала в ціні. В середньому продавці просять за неї 15 гривень. Трапляються торгові точки, де її продають дешевше - по 12 гривень, а то й 10 гривень, але то все не кондиція. За великі соковиті екземпляри торговці просять 20 гривень за кілограм.

Ціна продовжить зростати, адже скоро піст, тож без моркви мало яка страва обійдеться до пісного столу.
А сьогодні, 11 березня, вже розпочався Масляний тиждень, тож до вашої уваги пропонуємо рецепт морквяного торту. Це не тільки бюджетно, але й смачно.

Тісто:
- Морква - 500 г.
- Апельсини - 1 шт.
- Коричневий цукор - 200 г.
- Борошно - 320 г.
- Розпушувач - 1 чайн.л.
- Сода харчова - 1 чайн.л.
- Кориця - 1 стол.л.
- Соняшникова олія - 150 г.
- Яйця - 3 шт.
- Волоські горіхи - 150 г.
Сметанний крем:
- Сметана жирна (не менш 20%) - 500 г.
- Цукор - 100 г.
- Мед - 50 г.
Апельсин вимити і потерти цедру на тертці, а також вичавити трохи апельсинового соку. Моркву почистити і натерти на дрібній тертці. Горіхи підсмажити на сухій сковороді або в духовці, перебити блендером. Яйця збивати з коричневим цукром 3-4 хвилини до пишності. Влити соняшникову олію і ще раз збити.
У велику миску просіяти борошно, додати розпушувач, соду і корицю. Вмішати в борошно яєчну масу і ретельно перемішати тісто. Додати в тісто цедру, моркву і горіхи, влити 2 ложки апельсинового соку. Готове тісто має бути дуже густим.
Форму для випічки змастити вершковим маслом і посипати борошном. Розігріти духовку ло 180°. Тісто зважити і розділити масу на 3 однакові частини. Випікати коржі по черзі по 20 хвилин.
Для крему збивати жирну сметану з цукром і медом 10-15 хвилин. Прибрати крем в холодильник на 1 годину. Готові остиглі коржі змастити сметанним кремом. Також варто змастити кремом верхівку і боки торта, щоб тісто не обвітрилося. Поставити торт на просочення в холодильник на 2-3 години.
Читайте також:
- Перець, капуста, томати: скільки коштує сезонна городина на луцьких ринках
- В Україні втричі подорожчала морква
- На Волині здорожчали майже усі продукти