Скільки у Луцьку коштує морква на ринку

Морква

В обласному центрі Волині на ринках подорожчала морква. Тепер вона коштує 15-20 гривень за кілограм, хоча ще донедавна її можна було придбати за 12 гривень.

На «Завокзальному» ринку та ринку «Пасаж» у Луцьку морква додала в ціні. В середньому продавці просять за неї 15 гривень. Трапляються торгові точки, де її продають дешевше - по 12 гривень, а то й 10 гривень, але то все не кондиція. За великі соковиті екземпляри торговці просять 20 гривень за кілограм.

Скільки у Луцьку коштує морква на ринку

Ціна продовжить зростати, адже скоро піст, тож без моркви мало яка страва обійдеться до пісного столу.

А сьогодні, 11 березня, вже розпочався Масляний тиждень, тож до вашої уваги пропонуємо рецепт морквяного торту. Це не тільки бюджетно, але й смачно.

Скільки у Луцьку коштує морква на ринку

Тісто:

  • Морква - 500 г.
  • Апельсини - 1 шт.
  • Коричневий цукор - 200 г.
  • Борошно - 320 г.
  • Розпушувач - 1 чайн.л.
  • Сода харчова - 1 чайн.л.
  • Кориця - 1 стол.л.
  • Соняшникова олія - 150 г.
  • Яйця - 3 шт.
  • Волоські горіхи - 150 г.

Сметанний крем:

  • Сметана жирна (не менш 20%) - 500 г.
  • Цукор - 100 г.
  • Мед - 50 г.

Апельсин вимити і потерти цедру на тертці, а також вичавити трохи апельсинового соку. Моркву почистити і натерти на дрібній тертці. Горіхи підсмажити на сухій сковороді або в духовці, перебити блендером. Яйця збивати з коричневим цукром 3-4 хвилини до пишності. Влити соняшникову олію і ще раз збити.

У велику миску просіяти борошно, додати розпушувач, соду і корицю. Вмішати в борошно яєчну масу і ретельно перемішати тісто. Додати в тісто цедру, моркву і горіхи, влити 2 ложки апельсинового соку. Готове тісто має бути дуже густим.

Форму для випічки змастити вершковим маслом і посипати борошном. Розігріти духовку ло 180°. Тісто зважити і розділити масу на 3 однакові частини. Випікати коржі по черзі по 20 хвилин.

Для крему збивати жирну сметану з цукром і медом 10-15 хвилин. Прибрати крем в холодильник на 1 годину. Готові остиглі коржі змастити сметанним кремом. Також варто змастити кремом верхівку і боки торта, щоб тісто не обвітрилося. Поставити торт на просочення в холодильник на 2-3 години.  

Читайте також:

Можливо зацікавить