Скрутили і кинули в бус: з'явилися нові подробиці про викрадення людьми у військовій формі 14-річного підлітка

Викрадення 14-річного підлітка в Одеській області, ТЦК, перевірка

Після публікації ЗМІ про викрадення людьми у військовій формі 14-річного підлітка в селі Приозерне Одеської області, обласний ТЦК і СП почав службову перевірку.

Про це пише видання «Бессарабія Inform» з посиланням на начальницю соцзахисту населення місцевої селищної ради Оксану Терзі.

За її словами, 2 квітня в селі Приозерне Суворовської громади приблизно о 17.30 четверо чоловіків у військовій формі зеленого кольору з автоматами без розмов закинули чотирнадцятирічного хлопчика в білий бус і вивезли в бік села Красний Яр. У мікроавтобусі його били. Коли нападники дізналися вік підлітка, то висадили на трасі.

 «Коли військові затягли хлопчика до мікроавтобуса, почали прикладати дуло автомата до його скроні, потім - до чола, бо він чинив опір. А дитина займається спортом, тому в неї спрацювала реакція самооборони. Він почав викручуватися, а нападники його приборкали, завдаючи ударів по спині автоматом. Вони його побили і зв'язали руки пластмасовою стяжкою», - розповіла вона.

Чиновниця уточнила, що хлопець є сиротою. Ним, його братом-двійнятами та молодшою сестрою опікується бабуся. Брати-двійнята навчаються у восьмому класі школи села Приозерне.

Коли нападники запитали вік хлопця і той відповів, вони не повірили, цікавилися його паспортом. А коли зрозуміли, що везуть неповнолітнього, викинули його з буса. Наостанок порушники попередили хлопця, щоб він мовчав про цей випадок, бо вони знають, де живуть його рідні та він сам, ідеться в публікації.

Викрадачі висадили дитину при в'їзді в село Красний Яр. Звідти хлопчик пішки пройшов п'ять-сім кілометрів.

«Він був засмучений, його трясло всього. Дитина була в шоковому стані. Він три дні не їв, три ночі не спав. У нього піднялася температура і сильно боліла спина», - розповіла Терзі.

Соціальні працівники та психолог звернулися разом із бабусею потерпілого до Ізмаїльської окружної прокуратури. Сама Оксана Терзі сповістила про цей випадок представництво омбудсмена в Одесі.

«Після погрози про розголошення приїхали слідчі, експерти, які вирушили на місце події. Постраждала дитина пройшла медогляд, але синців не було, адже минуло три дні. У неї тільки залишилися сліди від стяжок», - розповіла Терзі. За її словами, підлітка також запросили на слідчий експеримент.

Що кажуть у місцевому ТЦК

Одеський обласний ТЦК і СП проводить службову перевірку щодо ситуації з обвинуваченням співробітників ТЦК і СП у затриманні неповнолітнього в Ізмаїльському районі.

«Усі обставини події ретельно вивчаються, командуванням забезпечено максимальне сприяння правоохоронним органам, які діють у межах розслідування правопорушення за ч. 1 ст. 146 КК України, відомості про яке внесено до ЄРДР (незаконне позбавлення волі або викрадення людини - ред.)», - додали в ТЦК.

Читайте також:

Можливо зацікавить