«Скрутили, запхали до автомобіля»: у Хмельницькому чоловік помер через 2 дні після візиту до ТЦК

Андрій Панасюк, мобілізація, ТЦК, Хмельницький

У Хмельницькому 41-річний Андрій Панасюк помер через два дні після того, як побував в об'єднаному міському ТЦК та СП.

Про це повідомила названа мати Андрія Панасюка Наталія Кушлак (Антонюк) у себе в Фейсбук і в коментарі «Суспільному»

Жінка стверджує, що Андрій не міг воювати через хворобу.

«Він навіть в армії не служив, не взяли через проблеми зі здоров'ям. І тут його, як якогось злочинця, скрутили, запхали до автомобіля і завезли до ТЦК, де знущалися і принижували», – стверджує пані Наталія.

За її словами, чоловік вранці вийшов до магазину на закупи і припинив виходити на зв'язок.

«Ми не могли зрозуміти, де він подівся, бо ж сказав дружині, що зараз повернеться. Уже ближче до обіду Андрій таки взяв слухавку, сказав, що він у воєнкоматі..., що його сюди привезли та утримують, не випускають. Поскаржився, що у нього піднявся тиск і він дуже погано почувається, що просив надати йому допомогу, але йому, за його словами, сказали, що під Авдіївкою допоможуть», – розповідає родичка померлого.

У приміщенні ТЦК Андрій Панасюк, за словами його матері, пройшов військово-лікарську комісію. На ВЛК йому дали направлення на огляд лікарів кардіологічного диспансеру. Там мали дати свій висновок про стан здоров'я чоловіка.

«Він мав іти до кардіодиспансеру наступного дня, на 9:00, але тоді він у вже був у Хмельницькій міській лікарні, де лікарі боролися за його життя», – зазначає Наталія Кушлак.

Жінка стверджує, що Андрія випустили з приміщення міського ТЦК близько 16:00 у передінсультному стані, так і не викликавши до нього «швидку», хоч у нього вже були всі ознаки – втрата координації рухів, незв'язна мова.

«Андрій ще якимось дивом з тиском 220/189 зміг дістатися додому. І вже вдома, на очах дружини, просто впав. Викликали «швидку», проте час був втрачений – у «швидкій» Андрій впав у кому», – говорить мати померлого.

Наталія додала, що лікарі Хмельницької міської лікарні протягом 2 діб боролися за життя її сина. В ніч проти 28 березня вони зробили термінову нейрохірургічну операцію. Однак «ураження головного мозку виявилися несумісними з життям». Похорон відбувся 31 березня.

Що кажуть у ТЦК

Хмельницький обласний ТЦК та СП на своїй сторінці у Facebook оприлюднив офіційну заяву з приводу цього інциденту.

Там стверджують, що Андрієві Панасюку була вручена повістка «для уточнення військово-облікових даних і проходження ВЛК», бо підстав на відстрочку він не мав і перебував у розшуку.

«Однак під час проходження ВЛК у громадянина було виявлено захворювання. Враховуючи це, його направлено на дообстеження до медичного закладу», – кажуть у військкоматі.

ТЦК запевняє, що погіршення стану здоров’я військовозобов’язаного та смерть відбулися вже в медичному закладі під час до обстеження.

«Відтак інформація, яка розповсюджується в соцмережах про ігнорування скарг громадянина на стан здоров'я – не відповідає дійсності. Як і про фізичний вплив чи погрози з боку військовослужбовців територіального центру комплектування», – підсумували в ТЦК.

Читайте також:

Можливо зацікавить

Світязь пляж

Скандал на Волині: пляж на Світязі відгородили парканом і ровами з водою

Мобілізація з інвалідністю

Мобілізація людей з інвалідністю: кого можуть призвати в травні

футбол побиття

Скандал на Волині: вболівальник під час матчу побив футболіста

Мобілізація по-новому: як та кого покарають, якщо не з'явився до ТЦК протягом 60 днів

Мобілізація по-новому: як та кого покарають, якщо не з'явився до ТЦК протягом 60 днів

Підозра у розкраданні коштів і зв'язок з колаборантами: тендер на будівництво реабілітаційного центру у Володимирі виграла скандальна фірма

Підозра у розкраданні коштів і зв'язок з колаборантами: тендер на будівництво реабілітаційного центру у Володимирі виграла скандальна фірма

Українських чоловіків все ж можуть повернути з-за кордону, нова заява Польщі

Українських чоловіків все ж можуть повернути з-за кордону: які умови називає Польща

Відстрочка від мобілізації

Правила нового законопроєкту: хто може отримати відстрочку від мобілізації у травні 2024

Мобілізація з 1 травня в Україні за новим законопроектом: хто має прийти в ТЦК

Мобілізація з 1 травня в Україні за новим законопроектом: хто має прийти в ТЦК

мобілізація хвороба

Ожиріння, діабет та недостатня вага: з якими хворобами ендокринної системи не можуть мобілізувати