Служив на Волині: розповіли, чому скандальний Паша «Мерседес» не потикає носа до Лаври

Служив на Волині: розповіли, чому скандальний Паша «Мерседес» не потикає носа до Лаври

Екснаміснику Свято-Успенської Києво-Печерської лаври, митрополиту УПЦ МП Вишгородському та Чорнобильському Павлу Лебедю загрожує позбавлення волі до восьми років із конфіскацією майна. Паша «Мерседес», який п’ять років свого життя провів у селі Низкиничі Нововолинської громади на Волині, самостійно обмежив своє спілкування з представниками Лаври. 

Про це «Главкому»  розповів його адвокат Микита Чекман.

«Треба наголосити, що суд поклав на митрополита обов’язки – утримуватися від спілкування зі свідками у справі. Частина з них теоретично може перебувати у Лаврі. Тому владика свідомо обмежив своє спілкування з представниками Лаври», – роз’яснив Чекман.

За словами адвоката, з моменту оголошення підозри митрополит Павло не звершував богослужінь у Києво-Печерської лаврі, але кілька разів заїжджав до неї після судових засідань та був присутній на трапезі з братією.

У кількох судових засіданнях прокурори добивалися введення заборони підозрюваному митрополиту відвідувати Свято-Успенську Києво-Печерську лавру. Мовляв, екснамісник Павло має величезний вплив на свідомість вірян. Проте Феміда вважала, що сторона обвинувачення не довела необхідності покладання на митрополита Павла додаткового обов’язку у вигляді заборони відвідувати Лавру.

Зазначимо, після внесення застави у розмірі 33,3 млн грн і виходу на волю за владикою закріплено низку обов’язків. По-перше, він носить електронний браслет. По-друге, не залишає село Вороньків Бориспільського району Київської області без повідомлення про це слідчого. По-третє, не спілкується зі свідками та потерпілими у справі. По-четверте, прибуває до слідчого, прокурора, слідчого судді за першою вимогою.

Читайте також:

Можливо зацікавить