Собака за 150 тисяч гривень: які елітні породи продають у Луцьку і за скільки

Собака за 150 тисяч гривень: які елітні породи продають у Луцьку і за  скільки

Породистих собак із благородного родоводу власники завжди оцінюють дорого. Також побутує думка, що чим дорожчий собака, тим він розумніший і відданіший, хоча любителі дворових псів не згодні з таким твердженням. Журналісти ВСН дізналися, які породи собак є найдорожчими у Луцьку та чим вони особливі.

Найбільшою популярністю користується продаж елітних собак через інтернет-сервіси. Власники з Луцька орієнтуються на покупців з усієї України, а часом і з-за кордону, обіцяють надіслати відео за участі тварин, надають у електронному варіанті усі документи. 

Собака за 150 тисяч гривень: які елітні породи продають у Луцьку і за  скількиСобака за 150 тисяч гривень: які елітні породи продають у Луцьку і за  скількиСобака за 150 тисяч гривень: які елітні породи продають у Луцьку і за  скількиСобака за 150 тисяч гривень: які елітні породи продають у Луцьку і за  скільки

Лучанка Оксана продає карликових пуделів, оцінює одного пса у понад тисячу євро.  

«Ця порода є дійсно елітною, собачки лагідні, чудово ладнають з дітьми, гіпоалергенні. Той-пуделі добре сприймають дресирування, їх легко навчити будь-чому», - розповіла продавчиня.

Собака за 150 тисяч гривень: які елітні породи продають у Луцьку і за  скільки

Оксана зауважує, як тільки з'являються цуценята - є і охочі їх придбати. Цікавляться і європейці: поляки, італійці.

«У мене купували собачок і з-за кордону, оформляємо усі документи, проводимо необхідну вакцинацію. Це також недешево, обійшлося у близько 150 тисяч гривень, але ця порода точно того варта», - зазначає власниця той-пуделів.

Порода собак мальтіпу також є однією з найбажаніших серед любителів тварин маленького розміру.

«Мальтіпу - найкраща собака для родини. Весела, грайлива, дружелюбна. У нас собачки чистокровні, але нерідкість, що продають тварин з описом тієї чи іншої породи, а це виявляється гібрид», - розповів лучанин Віктор, який продає собак породи мальтіпу.

Собака за 150 тисяч гривень: які елітні породи продають у Луцьку і за  скільки

Віктор оцінює своїх цуценят у 50 тисяч гривень за одного та зауважує: останнім часом розвелося багато недобросовісних продавців:

«Людина платить гроші, очікує, що собака буде маленьким, до 4 кілограмів. А коли цуценя підростає - стає зрозуміло, що продавці надурили і пес не є чистокровним».

За словами власника мальтіпу, такі ситуації є причиною того, що люди викидають собак на вулицю. 

«Вихід є - посилити перевірки питомників «на дому», їхніх документів, звірити правдивість та відповідність породі, тоді буде менше викинутих собак та людей, що нечесно збагачуються», - зауважив Віктор.

Популярними породами собак, що продають у Луцьку, є і мисливська - джек-раассел-тер'єр, яку оцінюють від тисячі доларів; вельш-коргі - від 40 тисяч гривень, померанський шпіц - від 30 тисяч гривень, бультер'єр - від 30 тисяч гривень, доберман - від 40 тисяч гривень. 

 

Собака за 150 тисяч гривень: які елітні породи продають у Луцьку і за  скількиСобака за 150 тисяч гривень: які елітні породи продають у Луцьку і за  скільки

До слова, найдорожчий собака був проданий у Китаї у 2013 році за 1,9 $ млн доларів.

Читайте також:

 

Можливо зацікавить