Сонячні батареї стануть обов'язковими: Зеленський повідомив про важливі зміни в енергетиці

Зеленський, сонячні батареї

Президент Зеленський під час засідання Ставки дав важливі доручення щодо енергетики. На засіданні, зокрема, обговорили підготовку до опалювального сезону.

Про це повідомляє Офіс президента.

Зеленський дав доручення Кабміну негайно затвердити держпрограму, яка стимулюватиме населення встановлювати сонячні батареї. Влада планує надавати податкові та митні пільги на ввезення відповідного обладнання в Україну. При цьому встановлення сонячних батарей у громадських та адміністративних будівлях, медичних та освітніх закладах, планують зробити обов'язковим.

«Обласні державні адміністрації та КМДА протягом місяця мають затвердити відповідні регіональні програми. Також ідеться про встановлення смартлічильників, забезпечення обʼєктів критично важливої інфраструктури джерелами резервного електро- й теплопостачання, стимулювання будівництва балансуючих та маневрових потужностей. Необхідно забезпечити встановлення максимально можливої кількості нових генерувальних потужностей, зокрема газопоршневих, газотурбінних, а також когенераційних установок», - йдеться у повідомленні.

Водночас Генштаб повинен посилити протиповітряне прикриття об'єктів енергетичної інфраструктури, де можуть відбуватися ремонтні чи відновлювальні роботи. Своєю чергою Уряд затвердить план завершення будівництва захисту об'єктів паливно-енергетичного комплексу та підготовки до опалювального сезону.

Читайте також:

Можливо зацікавить