Спільне горе на дві громади: на Волині похоронили 33-річного Героя Володимира Пахольчука

Спільне горе на дві громади: на Волині похоронили 33-річного Героя Володимира Пахольчука

Війна забрала життя мужнього бійця та захисника України, жителя села Бірки Любомльської громади та уродженця села Крижівка Рожищенської громади Володимира Пахольчука.

У вівторок, 31 жовтня, траурну процесію з тілом Героя навколішки зустрічали у Рожищі, – інформують на сайті Рожищенської громади.

Біля пам'ятного знака Борцям за волю та незалежність України відбулася громадська панахида.

Пізніше поховальна процесія відправилася до рідної домівки загиблого Володимира Пахольчука у Крижівку.

Герой, який пожертвував своїм життям задля незалежності України, востаннє зібрав у рідному домі усіх рідних, друзів, односельчан, представників місцевої влади, військовослужбовців та небайдужих жителів громади. Усі вони прийшли, аби попрощатися з молодим чоловіком і віддати йому останню шану.

«Нестерпний біль та гіркий смуток витали у повітрі. Зраненою чайкою б'ється біля домовини ненька загиблого, у невимовному горі молода дружина, яка стала вдовою, у сльозах – малолітній син. Печаль роз’їдала зсередини кожного, хто знав захисника», – йдеться у дописі.

Лише добрі слова, адресовані воїну, звучали цього дня. Усі, хто знав Володимира, запам’ятають його вірним другом, любим сином, коханим чоловіком та люблячим татом, добрим братом й хорошою людиною.

Чин відспівування Героя відбувся у місцевому храмі. А далі велелюдною процесією провели загиблого до місця його останнього спочинку у рідному селі.

Героя поховали з почестями під залпи пострілів почесної варти та звуки духового оркестру.

«Володимир Пахольчук віддав заради нашого народу і країни найдорожче – власне життя. Тому пам’ять про нашого земляка назавжди залишиться в серцях односельців та жителів громади. Нехай Бог подарує йому вічне життя та спокій. Герої не вмирають!» – йдеться у дописі.

Нагадаємо, солдат 68-ої окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша Володимир Пахольчук загинув у результаті мінно-вибухової травми, отриманої при виконанні бойового завдання в районі населеного пункту Райгородка Сватівського району Луганської області 14 жовтня 2023 року.

Читайте також:

Можливо зацікавить