Срібні прикраси як елемент ділового жіночого образу

Стильні срібні обручки

Сьогодні в Україні все рідше зустрічається суровий офісний дрес-код, проте багато жінок віддають перевагу традиційному діловому вбранню на роботі. Ювелірні прикраси набувають особливої уваги в бізнес-стилі. Важливо підібрати вироби, які пасуватимуть до формального костюма, відповідатимуть ювелірному етикету і водночас допоможуть підкреслити індивідуальність — і срібло для цього є чудовим варіантом.

Ювелірний етикет в офісі

Правила вибору прикрас покликані зберегти робочу атмосферу в офісі та вплинути на враження від роботи з фахівцем, підтримуючи його професійний імідж. Хоча модні тренди відкидають усі формальності, в діловому світі ще діє традиційний етикет:

  • Варто дотримуватися правила трьох прикрас: традиційно це сережки, каблучка/обручка, браслет/колье.
  • Класичні прикраси слід підбирати за принципами мінімалізму, комфорту, делікатних акцентів. Об’ємні вироби з розкішними і яскравими вставками та неординарними плетіннями залиште для вечірнього образу.
  • В офісі вважаються доречними лише ювелірні прикраси з благородних металів, який повинен бути однаковим для всіх обраних предметів.
  • Окрім обручок прикраси не мають вказувати на ваше особисте життя. Персоналізовані гравіювання, зодіакальну, релігійну чи езотеричну символіку ліпше приховати під одягом або не надягати.

Більшість пар віддає перевагу коштовним весільним прикрасами, що може обмежувати вибір комбінацій. Якщо ви бажаєте дотримуватись правил, стильні срібні обручки розширюють межі для створення  стриманого цілісного образу.

Срібні прикраси як елемент ділового жіночого образу

Чому срібло ідеальне на кожен день

Деякі переваги матеріалу роблять його чудовим вибором для ділового стилю. Відтінок чудово пасує до нейтральної офісної гамми — білий, сірий, чорний, темно-синій. Спокійний холодний блиск додасть образу сяяння та стриманих акцентів, проте не привертатиме забагато уваги.

В діловому світі предмети, що не відповідають статусу і рівню доходу, недоречні. Срібло чудово приховує ваше місце в ієрархії компанії і не відволікає клієнтів і партнерів від ходу переговорів. Його відносна дешевизна — перевага також для тих, хто веде активний спосіб життя. Можна не турбуватись щодо зміни прикрас, якщо з роботи ви часто йдете прямо у спортзал, проводите час з дітьми чи зустрічаєтесь для вечірки з друзями.

Завдяки піддатливості металу та різноманіттю технологій обробки ювеліри створюють незвичайні композиції різних форм навіть у малих розмірах. Виріб залишатиметься невеличким і скромним, але оригінальний дизайн допоможе підкреслити індивідуальність та делікатно додасть образу емоційну складову.

Срібні прикраси як елемент ділового жіночого образу

Як підібрати комплект

Для офісу підійдуть лаконічні прикраси у стилі мінімалізму, класичному, універсальному, геометричному. Форма і дизайн мають поєднувати стриману елегантність і практичність:

  • сережки з англійською застібкою, пусети з зажимом чи закруткою;
  • короткі чи прикраси на шию середньої довжини, що не привертають увагу до зони декольте;
  • витончені ланцюжки й браслети з панцирним чи якірним плетінням;
  • каблучки без інкрустацій, з одним невеликим чи доріжкою каменів.

На всіх виробах вставки мають бути одного типу або обмежтесь єдиною інкрустацією, яка і стане головним акцентом образу. Завдяки канальній, закріпці паве і глухому касту камені не надто випинають, не привертають уваги й не заважають у роботі з документами, якщо йдеться, наприклад, про каблучки. Один-два комплекти універсальних стильних срібних прикрас просто незамінні в гардеробі кожної жінки.

Можливо зацікавить