США передадуть Україні сучасніші ракетні системи та інше озброєння, - американський президент

США передадуть Україні сучасніші ракетні системи та інше озброєння, - американський президент

США передадуть Україні досконаліші ракетні системи та боєприпаси, а також інше озброєння, зокрема протитанкові ракети Javelin та зенітні ракети Stinger.

Про це у своїй колонці в The New York Times написав президент США Джо Байден.

За словами Байдена, мета Америки у нинішній ситуації проста - бачити демократичну, незалежну, суверенну та процвітаючу Україну із засобами для стримування та захисту від подальшої агресії.

Байден згадав слова Володимира Зеленського про те, що «зрештою війна закінчиться дипломатичним шляхом».

«Ми швидко направили Україні значну кількість озброєння та боєприпасів, щоб вона могла битися на полі бою та займати найсильнішу позицію за столом переговорів. Тому я вирішив, що ми надамо українцям більш досконалі ракетні системи та боєприпаси, які дозволять точніше вражати ключові цілі на полі бою в Україні.

Ми продовжимо співпрацю з нашими союзниками та партнерами щодо російських санкцій, найжорсткіших, коли-небудь запроваджених проти великої економіки. Ми продовжимо надавати Україні сучасне озброєння, зокрема протитанкові ракети Javelin, зенітні ракети Stinger, потужні артилерійські та високоточні реактивні системи, радари, безпілотні літальні апарати, гелікоптери Мі-17 та боєприпаси. Ми також надішлемо ще мільярди фінансової допомоги, згідно з дозволом Конгресу. Ми працюватимемо з нашими союзниками та партнерами, щоб подолати глобальну продовольчу кризу, яку посилює агресія Росії. І ми допоможемо нашим європейським союзникам та іншим зменшити їхню залежність від російського викопного палива та прискорити наш перехід до майбутнього чистої енергії», - зазначив Байден. 

Можливо зацікавить