Стан загострився: важкохворій дівчинці з Волині терміново потрібна допомога на лікування

Стан загострився: важкохворій дівчинці з Волині терміново потрібна допомога на лікування

Стан здоров’я маленької мешканки села Іванівка Іваничівської громади на Волині 7-річної Софійки Пасічник знову погіршився. Їй необхідно зробити ще щонайменше три процедури введення стовбурових клітин і пройти подальшу реабілітацію.

Окрім цього, дівчинці призначили дороговартісне обстеження, оскільки медики запідозрили в неї ще й важку хворобу Крона. Для цього необхідно близько 370 тисяч гривень. У батьків Софійки таких коштів немає, тож знову просять в усіх небайдужих про фінансову допомогу.

Про це пише БУГ

Нагадаємо, 7-річна Софійка народилася з важким захворюванням – аутизмом. Також їй діагностували вроджену деформацію кишківника та ацетонурію. Наприкінці липня стан дівчинки загострився. Лікування вартувало 200 тисяч гривень. У батьків дівчинки таких коштів не було. Тож звернулися за фінансовою допомогою до усіх небайдужих. Люди відгукнулись. І вже за півтора тижня необхідну суму вдалося зібрати. 

Софійці зробили вкрай необхідну їй процедуру введення стовбурових клітин в спинний мозок. Стан здоров’я дівчинки покращився. Проте ненадовго. Опісля їй знову погіршало. Про це виданню повідомила мама дитини Анжела Пасічник.

«Перше введення стовбурових клітин відбулося 19-го вересня. Коли Софійка прокинулася після цієї процедури, то була спокійною й не плакала. Ми її перед цим підготували, що це вітамінки супергероїв, щоб її не боліла голова. Також після пробудження Софія зацікавлено гралась з сестричкою, а раніше в неї такого не було, й розповідала свої сни про супергероїв. На другий день стимуляції розпочали реабілітацію: заняття з корекційними педагогами, логопедами й дефектологами, масажі для покращення кровотоку, лазерні корекції судин головної кори мозку, магнітну корекція, кисневі капсули, моторика, а ще гідро й електро стимуляції. Це Софійка продовжує проходити і зараз.

Як пояснили фахівці, реабілітація дасть можливість направити стовбурові клітини в ті ділянки мозку, які на жаль в Софії недорозвинуті. Й через це в неї мала активність мозкової діяльності й токсикації. Після введення стовбурових клітин в Софії підіймалась температура. Але, зазвичай, так завжди проходить реакція до 4-х днів. Тому вона постійно була під наглядом медиків. Потім їй призначили медикаментозне корегування препаратів від гіперактивності й заспокійливі, зокрема збалансовану групу вітамінів і психотропник, які постійно потрібно приймати. Адже в неї спостерігається токсикація мозочку через кишечник», – розповіла вона.

За словами мами Софійки, у її доньки після введення стовбурових клітин, помітні покращення з боку мовного і розумового розвитку. Однак, щоб стан дівчинки і надалі покращувався, цю процедуру необхідно продовжувати. Зокрема, лікарі признали ще щонайменше три процедури введення стовбурових клітин, які необхідно проходити кожні три місяці. До того ж, після кожної з них потрібні постійні реабілітації, стимуляції й корекції.

А нещодавно стан дівчинки загострився. У неї розпочалась кишкова деформація і токсикація, яка пошкоджує клітини спинного і головного мозку. Лікарі підозрюють в Софійки важку хворобу Крона. Аби підтвердити чи скасувати цей діагноз їй необхідно пройти термінове дороговартісне обстеження, у тому числі й біопсію кишечника.

«Лікування дається важко. Але результати є. Однак через загострений стан Софію направляють на обстеження в Київський інститут хірургії. Їй потрібно зробити МРТ й КТ кишківника, УЗД кори мозку, кардіограму, УЗД серця, а ще біопсію кишечника», – зауважила Анжела Пасічник.

Усі консультації, процедури й обстеження — дороговартісні. За підрахунками лікарів, на продовження лікування необхідно щонайменше 370 тисяч гривень (на одну процедуру й реабілітацію). Зібрати ці кошти потрібно якнайшвидше. Однак у батьків дівчинки таких грошей немає, тож знову звертаються до небайдужих людей про фінансову допомогу.

«Наше спасіння — це введення стовбурових клітин, яке підтримує активність мозкової діяльності, щоб при токсикації в Софії не було ще більшого відкату в розумовій діяльності. І це не призвело до ще важчої стадії аутизму. Для підтримки спинного і головного мозку їй потрібно провести ще три процедури введення стовбурових клітин, які необхідно робити кожні три місяці. Вартість кожної процедури – 200 тисяч гривень. За три потрібно 600 тисяч гривень.

Також після кожної такої процедури необхідно робити корекційну реабілітацію апаратурою. Кожна така корекція вартує 162 тисячі гривень. А ще потрібно терміново зібрати кошти на біопсію кишечника й реабілітацію після судом. Для нас це непідйомна сума. Тому знову благаю про Вашу допомогу для Софійки», – наголосила мама важкохворої дівчинки, звертаючись до усіх небайдужих.

Небайдужі, щоб допомогти 7-річній Софійці можуть переказати кошти на лікування на картку мами дівчинки:

Конверт ПриватБанку: 5168 7521 0995 5867 – Анжела Пасічник.

Поповнити також можна конверт через Приват24: https://www.privat24.ua/send/da5rl

Читайте також: 

Можливо зацікавить