«Дав дідусеві слово, що піду його стопами»: як на Волині працює сімейна «Стоматологія Єрмакових»

«Дав дідусеві слово, що піду його стопами»: як на Волині працює сімейна «Стоматологія Єрмакових»

Стоматологічні послуги були і будуть повсякчас актуальними, а на просторах інтернету з'являється все більше профільного контенту стоматологічної тематики.

 Аби особисто познайомитися із лікарями стоматології Єрмакових, креативні відео з інстаграм-сторінки яких дають відповіді на поширені запитання у цій сфері, журналісти видання ВСН вирушили на екскурсію до клініки, адже там дійсно є на що подивитися. 

Маршрут Луцьк - Ківерці зайняв 15 хвилин, адже обіцяну дорогу нарешті здали в експлуатацію. І ось нас зустрічає директор клініки, креативна авторка інстаграм-відео та професійна стоматологиня - гігієніст Олена Єрмакова. 

 

«Ми прагнемо збільшити усвідомлення людей, що здоров'я зубів — це дійсно важливо. На нашій Інстаграм-сторінці стараємося висвітлити актуальні теми, акцентуємо увагу на популярних запитаннях серед пацієнтів», - каже вона.

З гумором, інформативно та доступно на просторах інтернету Олена розповідає про імпланти, коронки, протези; дає поради пацієнтам та пояснює алгоритми дій при стоматологічних проблемах.

«Дав дідусеві слово, що піду його стопами»: як на Волині працює сімейна «Стоматологія Єрмакових»

До розмови приєднується засновник клініки Роман Єрмаков - стоматолог-ортопед та за сумісництвом терапевт-ендодонтист.

- Ми боремося за культуру догляду за зубами, за відповідальне ставлення до здоров'я ротової порожнини.

Своїм пацієнтам прагнемо донести важливість відвідування стоматолога раз на пів року та необхідність професійної гігієни, адже це - запорука відсутності проблем у майбутньому.

- З чого починалася історія «Стоматології Єрмакових»?

- А починалося все з лікарської справи мого дідуся, який на той час вже десятки років був найкращим стоматологом в місті Ківерці. Саме під час спостережень за його роботою в мені прокидався інтерес до лікування зубів. В 6 років я дав дідусеві слово, що піду його стопами. 

Шлях був нелегкий: тривале навчання, практика без вихідних, чимало труднощів на шляху, проте у 2009 році я відкрив власний стоматологічний кабінет. А вже у 2017 лікарська справа стала сімейною, і ми почали називатися «Стоматологією Єрмакових».

Зараз в нашій команді працюють лікарі, які приїздять з різних міст: з Тернополя, Рівного, Луцька. Ми робимо усе, аби у пацієнтів була можливість отримувати професійне та надійне лікування, без потреби далеко їхати.

«Дав дідусеві слово, що піду його стопами»: як на Волині працює сімейна «Стоматологія Єрмакових»«Дав дідусеві слово, що піду його стопами»: як на Волині працює сімейна «Стоматологія Єрмакових»

- Знаємо, що ви неодноразово проводили екскурсії у клініці. На що саме приходили подивитися люди?

- Коли пацієнт переступає поріг нашої клініки — потрапляє у максимально відкритий простір з можливістю побачити кожен етап стерилізації, що проходить інструмент чи наконечник, зрозуміти як працює той чи інший прилад, отримати максимально чітке та прозоре пояснення вартості послуг. Особливої уваги варта наша стерилізаційна кімната. Тут свою допитливість тамували навіть колективи початкової школи.

- Розкажіть детальніше про цю кімнату, що ж там відбувається?

- Стерилізаційна кімната ділиться на 3 зони: брудна зона (нестерильні інструменти, що мали контакт зі слиною, кров'ю тощо, які замочуємо в дезрозчині); зона пакування ( інструменти запаковуються у крафт-пакети) та зона стерилізації. В останній ми маємо аж 3 автоклава: італійський, швейцарський та німецький. Таким похизуватися може далеко не кожна клініка. Завдяки цим процесам забезпечуємо стерилізацію інструментів та наконечників на максимально високому рівні. Питання, в яких ми не йдемо на компроміс - це стерилізація інструментів.

«Дав дідусеві слово, що піду його стопами»: як на Волині працює сімейна «Стоматологія Єрмакових»«Дав дідусеві слово, що піду його стопами»: як на Волині працює сімейна «Стоматологія Єрмакових»«Дав дідусеві слово, що піду його стопами»: як на Волині працює сімейна «Стоматологія Єрмакових»«Дав дідусеві слово, що піду його стопами»: як на Волині працює сімейна «Стоматологія Єрмакових»«Дав дідусеві слово, що піду його стопами»: як на Волині працює сімейна «Стоматологія Єрмакових»

- А що це за окремий сектор із підписаними боксами?

- Ці бокси, наповнені лікарськими препаратами та інструкцією з алгоритмом дій в разі критичних випадків (гіпертонічний криз, анафілактичний шок тощо). Це зроблено з метою мінімізувати час на пошуки потрібних ліків і своєчасно надати людині допомогу.

«Дав дідусеві слово, що піду його стопами»: як на Волині працює сімейна «Стоматологія Єрмакових»

- На що варто звернути увагу пацієнту, сівши в крісло до стоматолога?

- Показник того, що стоматологія слідкує за стерилізацією, є відсутність наконечників у блоці лікаря на стоматологічній установці. Всі наконечники повинні розпаковуватись при пацієнті, адже в шпарини набивається кров, слина, і якщо це не дезінфікується належним чином, то контактує з наступним відвідувачем. Тож обов'язково проконтролюйте, чи поміняли для вас наконечники.

- Що ви вкладаєте в поняття: «максимально чітке та прозоре пояснення вартості послуг»?

- Для максимального розуміння пацієнтом ціни за надані послуги, ми фотографуємо ситуацію до, під час та після лікування й покроково пояснюємо, яка робота була пророблена лікарем.

Для діагностики ротової порожнини використовуємо інтраоральний сканер, який не тільки дозволяє побачити усі недоліки у 3D форматі, а й знімає відбитки для подальшого виготовлення, до прикладу, коронок.

«Дав дідусеві слово, що піду його стопами»: як на Волині працює сімейна «Стоматологія Єрмакових»«Дав дідусеві слово, що піду його стопами»: як на Волині працює сімейна «Стоматологія Єрмакових»«Дав дідусеві слово, що піду його стопами»: як на Волині працює сімейна «Стоматологія Єрмакових»
«Дав дідусеві слово, що піду його стопами»: як на Волині працює сімейна «Стоматологія Єрмакових»

- Тобто силіконові відбитки ви вже не робите?

- Так, з появою новітніх технологій вони відійшли у небуття. Також лікуємо зуби під дентальним мікроскопом, що дозволяє побачити повний об'єм необхідного стоматологічного втручання. Для контролю процесу роботи використовуємо портативний ренген, який можна переносити з кабінета в кабінет і робити знімок з мінімальною дозою опромінення.

- Високий рівень обладнання ми вже побачили, а як удосконалюєтеся ви самі, як професіонали?

- Постійний розвиток. В нашій сфері потрібно безперервно вчитися, ми вкладаємо багато ресурсів у різноманітні профільні курси. Не менш важливою складовою для успішного функціонування клініки є правильна організація робочого процесу: розподіл обов'язків, де кожен має свою гілку влади. 

- Чи вплинула війна на робочий процес?

- Після початку війни ми не знали, яке буде постачання препаратів, особливо основи — анестетиків. Деякі запаси були, тож ми працювали. Приймали пацієнтів з гострим болем, їхня кількість дуже зросла, на нервовому ґрунті у багатьох людей загострилися проблеми із зубами.

- Новітнє обладнання, висококваліфіковані спеціалісти, прозора цінова політика - така клініка необхідна Луцьку! Чи не плануєте відкриття в обласному центрі?

- Ми почали про це думати, але деталі дізнаєтеся згодом.

«Дав дідусеві слово, що піду його стопами»: як на Волині працює сімейна «Стоматологія Єрмакових»«Дав дідусеві слово, що піду його стопами»: як на Волині працює сімейна «Стоматологія Єрмакових»

Фото Ігор Диня та архів родини Єрмакових

Можливо зацікавить