Суд над «луцьким терористом» Кривошем триває півтора року: нові деталі

Суд над «луцьким терористом» Кривошем триває півтора року: нові деталі

У суді продовжують розглядати докази щодо справи «луцького терориста» Максима Кривоша, який у липні 2020 року захопив у заручники автобус із пасажирами.

У черговому засіданні Луцького міськрайонного суду, що відбулося 8 серпня 2022 року, розглянули частину відеодоказів. Зокрема, відео із боді-камер поліцейських.

Коментуючи відео у судовому засіданні, Максим Кривош просив звернути увагу на поліцейських, поведінка яких, на його думку, не вказує на наявність небезпеки життю.

Вони стояли за автомобілями і я це бачив. Якби я в них цілився, в автомобілях були б дірки від куль, але їх не було. Зверніть увагу, що я використав тільки 18 патронів, а в мене вилучили ще 100, які я не використав, - прокоментував Кривош.

Суд над «луцьким терористом» Кривошем триває півтора року: нові деталі

Зауважимо, що окрім вчинення терористичного акту та утримання заручників, Кривоша звинувачують у ряді інших злочинів, у тому числі - замах на життя правоохоронців. 

Нагадаємо, 21 липня 2020 року у Луцьку озброєний чоловік взяв у заручники пасажирів рейсового автобуса «Краснилівка-Берестечко». Він вимагав від суддів і чиновників визнання того, що вони є «терористами в законі», Максим Кривош утримував заручників 12 годин.

У той же день Кривош добровільно здався правоохоронцям, його затримали і донині він перебував у СІЗО. 

Так, у справі потерпілими визнали 13 осіб. Серед них - водій захопленого автобуса та 12 пасажирів, які майже пів доби провели поруч із луцьким терористом.

Кривошу оголосили підозру одразу за сімома статтями Кримінального кодексу:

ч. 2 ст. 147 (захоплення та тримання заручників з метою спонукання службових осіб органів державної влади до вчинення певних дій);ч.1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху);ч.1 ст. 258 (вчинення терористичного акту);ч.1 ст. 280 (примушування працівника автомобільного транспорту до невиконання службових обов’язків шляхом погрози вбивством);ч.1 , 2 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими пристроями);ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом);ст. 348 (замах на вбивство працівника правоохоронного органу);

Йому загрожує від 15 років ув'язнення до довічного. 

Можливо зацікавить