Сусідські війни: у Луцьку чоловік хоче отримати в одноосібне користування спільну земельну ділянку

Луцька міська рада

У Луцьку на вулиці Степовій – справжнісінька війна між сусідами: не можуть поділити землю. Лучанин Микола Ковалишин каже, що за старими документами прокладав на ділянці дороги водопровідні труби, а згодом виявилось, що то вже не його територія. Йому виділили іншу дорогу з розворотом для автомобіля, але на цій території сусід побудував майстерню. Тепер йому потрібна земельна ділянка, яка нині у спільному користуванні, для нормального доїзду до обійстя.   

Про це стало відомо у понеділок, 25 березня, під час засідання постійної комісії міської ради Луцька з питань земельних відносин та земельного кадастру.  

Лучанин Микола Ковалишин бідкається, адже власним коштом колись будував спеціальний колодязь і прокладав труби з вулиці до будинку. Усі роботи, за словами пана Миколи, він робив на своїй території. Однак через десятки років з'ясувалося, що труби лежать у чужій землі.

Ділянка та оселя чоловіка розташовані між іншими будинками, то ж до його дому веде стежка та невеликий заїзд для автомобіля. Відомо, що на місці, де прокладали водопостачання до будинку Миколи, вже ростуть дерева. Зі слів чоловіка, він не може зараз перекладати труби, бо не має на це сил та грошей і запевняє – труби клав на своїй землі.

Микола Ковалишин просив у членів комісії Луцькради щось зробити з деревами. Адже, як пояснює чоловік, коріння насаджень може пошкодити труби. 

Голова комісії Олександр Козлюк зауважив, що дерева ростуть на приватній земельній ділянці і обранці громади не можуть нічого вдіяти з цим, тим паче наказати їх спиляти.

Сусідські війни: у Луцьку чоловік хоче отримати в одноосібне користування спільну земельну ділянку

Також у чоловіка було прохання до депутатів орендувати земельну ділянку, яка зараз знаходиться у спільній власності з сусідами. Мовляв, йому якось потрібно заїжджати автомобілем до власного обійстя.

Та Олександр Козлюк відповів, що для одноосібної оренди потрібно виставляти ділянку на аукціон і не факт, що Микола Ковалишин на ньому отримає право оренди цієї землі.

Тож у підсумку земельна комісія рекомендувала сесії Луцькради залишити цю ділянку на правах спільного користування.  

Читайте також:

    

 

Можливо зацікавить