Своїм містом пишаються 97% лучан, - рейтинг

Своїм містом пишаються 97% лучан, - рейтинг

Луцьк опинився на першому місці у рейтингу міст західного регіону України за задоволеністю надання послуг у 18 сферах і на третьому - за оцінкою напрямку розвитку міста.

Рейтинг оголосили на форумі, присвяченому результатам муніципального опитування, яке робив Міжнародний республіканський університет.

Про це виданню ВСН розповіла депутатка Волинської обласної ради Юлія Вусенко, яка присутня на форумі.

«Зараз триває презентація щорічного муніципального опитування, яке робить Міжнародний республіканський інститут. Ця організація працює в Україні  вже 30 років і проводить щорічне опитування, яке інформує про те, як у різних містах випадково обрані респонденти ставляться до місцевого самоврядування. Це муніципальне опитування проводилося вже неодноразово, проте, у  зв’язку з війною минулого року його не було, а зараз відновилося після тривалої паузи. Це опитування роблять для того, аби спонукати міста до здорової конкуренції», - пояснила вона.

Своїм містом пишаються 97% лучан, - рейтинг
Своїм містом пишаються 97% лучан, - рейтинг

На першій панелі заходу виступав Віталій Кличко, були віцеспікер ВРУ Олександр Корнієнко, віцепрем'єрміністр з відновлення України Олександр Кубраков, посол США Бріджит Брінк, адже це опитування проводила американська організація, яка працює на кошти платників податків США. Також на презентації є мери різних міст – Рівного, Миколаєва та інших.

Цьогоріч рейтинг відрізняється від попередніх, адже не можна порівнювати задоволення чи не задоволення бомбосховищами або іншими заходами безпеки, приміром, в Костянтинівці, що біля лінії фронту, і у Луцьку, де люди живуть безпечно. Тому міста розмежували за безпековою складовою: західний регіон, центральний і прифронтові міста. Луцьк увійшов до міст західного регіону.

Люди могли оцінити, наприклад, школи, дитячі садочки, збір сміття, дороги, водопостачання, опалення, університети, доступ людей з інвалідністю, екологію, медичні заходи, поліцію, розвитку промисловості, соціальний захист, вуличне освітлення, постачання газу. Загалом визначався індекс задоволеності якості 18 послуг в містах.

Своїм містом пишаються 97% лучан, - рейтингСвоїм містом пишаються 97% лучан, - рейтингСвоїм містом пишаються 97% лучан, - рейтинг

Згідно з результатами опитування, серед міст західного регіону, додає Юлія Вусенко, у Луцька - найвища оцінка. Більш того, 97% опитаних лучан пишаються своїм містом.

«Після нас іде Ужгород, Івано-Франківськ, Хмельницький, Тернопіль з однаковими балами. А якщо говорити про загальну картинку, де є оцінки напрямки розвитку міста, то ми зайняли там третє місце. Найбільший бал – це Хмельницький, далі йде Вінниця і потім Луцьк. По-моєму, згідно з попереднім опитуванням, яке було два роки тому, ми мали друге місце у такому рейтингу. Але я ще пам'ятаю опитування 2015 року, коли я вперше була на презентації, і коли ми його презентували у Луцьку, то зауважували: наша проблема у тому, що лучани не пишаються своїм містом. На той момент це дійсно була проблема, ми думали, як її змінити. Я не знаю, що вплинуло можливо, війна чи глобальні події в країні, але на сьогодні 97% лучан пишаються тим, що  є мешканцями свого міста і не планують виїжджати. Разом з тим, вони спільно підтримують рух до Європейського Союзу», - резюмує Юлія Вусенко.

Читайте також:

Можливо зацікавить