Тіло російського опозиціонера Навального нарешті передали матері

Тіло російського опозиціонера Навального нарешті передали матері

Російські тюремники нарешті віддали тіло опозиціонера Олексія Навального його матері.

Про це повідомила прессекретарка Навального Кіра Ярмиш у соцмережі Х.

«Тіло Олексія віддали матері. Спасибі велике всім, хто вимагав цього разом із нами. Поки Людмила Іванівна в Салехарді. Похорон ще попереду. Ми не знаємо, чи буде влада заважати провести його так, як цього хоче сім’я і як того заслуговує Олексій. Ми будемо повідомляти інформацію в міру її надходження», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що Федеральна служба виконання покарань повідомила вдень 16 лютого про смерть російського опозиціонера Олексія Навального у виправній колонії №3 Ямало-Ненецького автономного округу РФ. У Навального нібито відірвався тромб після прогулянки.

Проти російського опозиційного політика Олексія Навального порушили вже третю кримінальну справу.

Зазначимо, що Олексій Навальний перебував в ув’язненні з початку 2021 року. У серпні 2023 року Мосміськсуд засудив політика до 19 років позбавлення волі в колонії особливого режиму у справі про «екстремізм». У грудні опозиціонер опинився у виправній колонії № 3 «Полярний вовк», розташованій у селищі Харп у Ямало-Ненецькому автономному окрузі. Ця колонія функціонувала як «колонія для особливо небезпечних рецидивістів», писала 2006 року «Новая газета».

Читайте також: 

Можливо зацікавить