«Траплялися жорсткі моменти»: ексфутболіст поділився спогадами про роботу з відомим тренером з Луцька

футбол Діденко Кварцяний

Колишній нападник низки українських клубів Анатолій Діденко поділився спогадами про роботу з відомим тренером з Луцька Віталієм Кварцяним.

Про це він розповів у інтерв'ю УФ

– Як у Вас склалися стосунки з Віталієм Кварцяним?

– Кварцяний – людина запальна. Однак він швидко відходив. Можу сказати, що він гарний мотиватор. Він завжди казав, що треба ставити цілі, навіть якщо вони здаються недосяжними. Іноді спортсмену у житті не вистачає такої людини, яка може спрямувати. Недарма він розкрив так багато футболістів.

- На Ваших очах комусь по голові від Кварцяного прилітали?

– Ну, пляшки могли літати. Траплялися жорсткі моменти. Однак, повірте, у роздягальні кожної команди є свої нюанси. Було весело, одним словом.

– А чи правда, що Кварцяний мав якийсь особливий фейс-контроль новачків?

– Ходили байки, що якось приїхав бразилець із гітарою, і він його одразу відправив. Міг відправляти додому, якщо йому не сподобалася хода чи техніка бігу.

– Які цікаві вправи у тренувальному процесі Кварцяного Вам запам'яталися?

- Могли грати двосторонки без аутів. Тобто прямо на бігових доріжках точилася гра. Ніхто не свистів. Віддача була максимальною.

- У броніках бігали?

– Так, траплялися двосторонки у бронежилетах. Грали 11 людей з основи проти 18 хлопців із дубля. Вигадував Кварцяний нам такі ускладнення.

– Кажуть, у Кварцяного дуже тяжкі збори.

- Так, я на собі відчував, що таке три тренування на день. Приїхали ми до готелю «Камелот» в Ужгороді. О 6:00 підйом та пробіжка 40 хвилин по морозу. Потім об 11:00 друге тренування та о 17:00 вечірнє. Було важко. Іноді люди від втоми прокидалися і запитували в адміністратора: «А яке зараз тренування? Третє? Друге?». Ти вже реально починаєш плутатися.

Читайте також:

Можливо зацікавить