«Травми, несумісні з життям. 5 місяців коми»: дівчина з Волині потребує допомоги на реабілітацію після страшної ДТП

«Травми, несумісні з життям. 5 місяців коми»: дівчина з Волині потребує допомоги на реабілітацію після страшної ДТП

На чергову реабілітацію 16-річній Дарині Шанюк з селища Ратне на Волині потрібно зібрати 180 тисяч гривень. Батьки, які вже три роки борються за життя своєї дитини, вже не в силі зібрати таки суму, тому просять допомоги у небайдужих.

Про це пишуть на сторінці БИТВИ ЗА ЖИТТЯ у соцмережі.

17 квітня 2020 року Дарина Шанюк потрапила у страшну ДТП. Лікарі не давали жодних надій.

«Травми, несумісні з життям. 5 місяців коми. Більше 10 операцій, 8 із яких на головному мозку, двічі трепанація черепа, перелом ноги, перелом лівої ключиці, забій легень і внутрішніх органів, лівостронній парез. З квітня до вересня – суцільний морок, незнання, що буде далі», - інформують у дописі. 

У вересні того року Дарина повільно прийшла до тями. Та це був лише початок. 

«З тих пір Даринка пройшла 4 курси реабілітації в Модричах Львівської області. Численні масажі, консультації в лікарів, зміна формул лікування, бо через ураження головного мозку сталися збої в роботі всіх органів і систем.

Та сьогодні дівчинка, шанси на виживання якої дорівнювали нулю, повільно говорить, пригадує те, як жила до аварії, декламує вірші, співає пісні, вчиться писати (до ДТП була лівшею, тож мусила перевчитися писати правою). З вересня Даринка здобуває освіту за індивідуальною формою, але найголовніше – вона вчиться ходити. Кожен рух їй дається з величезними зусиллями, бо ліва нога жахливо болить, але вона вперто йде до своєї власної перемоги – перемоги над хворобою, над безпорадністю», - розповідають небайдужі.

До повного одужання Даринці і її сім’ї потрібно пройти ще довгий шлях. 

За три роки хвороби родина витратила чималі кошти на реабілітацію. Шинюки користуються державними реабілітаційними програмами, але дівчинці цього недостатньо. Одна доба перебування в реабілітаційному центрі «Вернигора» в с. Модричі коштує 6 тисяч гривень.

Відтак, нині на 30-денну реабілітацію 16-річній волинянці потрібно зібрати 180 тисяч гривень. 

Реквізити допомоги: 

5168745123450592 - мама Шанюк Валентина Миколаївна.

 

«Травми, несумісні з життям. 5 місяців коми»: дівчина з Волині потребує допомоги на реабілітацію після страшної ДТП«Травми, несумісні з життям. 5 місяців коми»: дівчина з Волині потребує допомоги на реабілітацію після страшної ДТП«Травми, несумісні з життям. 5 місяців коми»: дівчина з Волині потребує допомоги на реабілітацію після страшної ДТП«Травми, несумісні з життям. 5 місяців коми»: дівчина з Волині потребує допомоги на реабілітацію після страшної ДТП«Травми, несумісні з життям. 5 місяців коми»: дівчина з Волині потребує допомоги на реабілітацію після страшної ДТП«Травми, несумісні з життям. 5 місяців коми»: дівчина з Волині потребує допомоги на реабілітацію після страшної ДТП«Травми, несумісні з життям. 5 місяців коми»: дівчина з Волині потребує допомоги на реабілітацію після страшної ДТП«Травми, несумісні з життям. 5 місяців коми»: дівчина з Волині потребує допомоги на реабілітацію після страшної ДТП

Читайте також: 

Можливо зацікавить