«Треба трохи зачекати»: Кварцяний не полишає спроб відродити ФК «Волинь»

Кварцяний ФК Волинь

Легендарний наставник «Волині» Віталій Кварцяний не полишає спроб відродити луцький клуб. Проте умови військового стану ускладнюють пошуки інвесторів.

Про це керівник Асоціації футболу Волинської області розповів у інтерв'ю Волинській газеті.

– Ви неодноразово згадували про Волинський футбол! Тому: я думаєте, коли «хрестоносці» як професійний клуб знову вийдуть на поле луцького стадіону «Авангард» на офіційний матч, відродившись із попелу?

– Надіюся, що створиться якась нестандартна ситуація, і все зміниться на краще… Зараз наша ініціатива дуже обмежена, бо влада займається, як нам кажуть, тільки військовими питаннями. Ми зверталися і до голови обласної військової адміністрації Юрія Погуляйка, і до голови обласної ради Григорія Недопада, і до міського голови Ігоря Поліщука, який дуже позитивно ставиться до футболу… Скажу так: проводимо пошуки кваліфікованих інвесторів. Наразі на Волині це питання глибоко закрите для вирішення через військовий стан.

– А в інших областях, в тому числі сусідніх західноукраїнських, команди ж збереглися!

– Там якось швидко змогли пристосуватися до кардинальної зміни обстановки. Знайшлися люди, які які могли і хотіли проявити себе у великому футболі. І в них це вийшло з дозволу державних органів. Тому ми, група ентузіастів, працюємо, не покладаючи рук. Вірю, що рано чи пізно все зміниться на краще. Не думаю, що ініціаторами відродження професійного футболу в області стануть органи влади. Скоріше, цим займуться самі футболісти, тренери, футбольні функціонери, представники серйозного бізнесу… Треба трохи зачекати. Це усвідомлюємо, тому тонку грань стосунків із органами влади не псуємо і межу не переходимо. Пріоритет – максимальне забезпечення обороноздатності України!

– Можливо, волинянам піти шляхом «Народного клубу» «Верес» (Рівне)? Випустити акції, і кожен патріот Волинського футболу внесе як не сто гривень, то тисячу чи кількасот, і клуб матиме «народні» гроші? 

– Так проблему зараз не вирішиш. Це не 1989 рік, коли ми створили перший госпрозрахунковий футбольний клуб, і коли всі організації, установи  та підприємства області його щиро підтримували, а партія і профспілки контролювали та забезпечували. І що нас тоді на 3 роки було звільнено від сплати податків, і клуб створив масу кооперативів, які на його благо заробляли гроші. Клуб тоді і успішно білети на матчі продавав, і лотереї проводив, і футбольну форму на продаж шив, навіть салон відеопрокату працював… Наступним етапом став продаж футболістів в інші клуби. За Ромуальда Лайзана команда прожила півроку! Потім Любомира Вовчука продали в львівські «Карпати», знову ресурс отримали… 

Інший зараз час. Війна триває. І пріоритетно треба працювати на забезпечення армії всім необхідним. Нам усім, насамперед, потрібна Перемога над російськими окупантами на полі бою!

Читайте також:

Можливо зацікавить