Три волинські громади отримали шкільні автобуси

Три волинські громади отримали шкільні автобуси

Транспортні засоби попрямують до закладів загальної середньої освіти Боратинської, Доросинівської та Турійської ТГ.

У п’ятницю, 17 листопада, начальник обласної військової адміністрації Юрій Погуляйко вручив ключі від трьох новеньких автобусів головам тер громад, – інформують на сайті Волинської ОДА,

На початку повномасштабного вторгнення 66 шкільних автобусів, які перебували у комунальній власності територіальних громад області, вилучили на потреби ЗСУ. Тому питання підвезення дітей до навчальних закладів залишається актуальним.

За словами методистки відділу освіти Боратинської ТГ Оксани Врублевської, новий автобус перевозитиме дітей, що навчаються в Боратинському ліцеї. Загалом заклад освіти відвідують майже 700 учнів, з яких довозять близько 220. Наразі в ліцеї є лише один автобус, який щоденно здійснює 8-9 рейсів. Свого часу для армії тергромада передала дві одиниці шкільного транспорту.

Аналогічна ситуація й у Турійській громаді. Місцева начальниця відділу освіти Людмила Дячук розповідає:

«Аби вирішити питання з підвезенням дітей один автобус придбали самостійно, інший – за співфінансуванням із державного бюджету. Саме ним перевозитимуть дітей Маковичівського ліцею. Тут навчається понад 150 учнів, майже 100 з яких – із п’яти навколишніх сіл.

Три волинські громади отримали шкільні автобусиТри волинські громади отримали шкільні автобуси

Третій шкільний автобус поїхав до Доросинівської ТГ, а саме в Ясенівський ліцей.

«Загалом у навчальному закладі налічується майже 120 учнів, з яких половину потрібно підвозити», – поділився голова тергромади Микола Касянчук.

Три волинські громади отримали шкільні автобусиТри волинські громади отримали шкільні автобуси

Начальниця управління освіти та науки облдержадміністрації Наталія Матвіюк нагадала, що з початку осені тергромади області вже отримали 11 автобусів. Це заклади загальної середньої освіти Рожищенської, Локачинської, Підгайцівської, Рівненської, Маневицької, Шацької, Забродівської, Колківської, Копачівської, Сошичненської та Старовижівської територіальних громад.

«Автобуси придбали за рахунок державної субвенції та співфінансування з місцевих бюджетів. Загалом Волинь отримає 26 нових шкільних автобусів торгівельної марки ЗАЗ», – додала Наталія Матвіюк.

Три волинські громади отримали шкільні автобусиТри волинські громади отримали шкільні автобусиТри волинські громади отримали шкільні автобусиТри волинські громади отримали шкільні автобуси

Нагадаємо, 9 листопада транспортні засоби передали для освітніх закладів Забродівської, Колківської, Копачівської, Сошичненської та Старовижівської територіальних громад. 

Читайте також:

Можливо зацікавить