«Церковне життя - це не дві години по неділях»: священник з Волині розповів про богослужіння

Богослужіння

Священник з Волині Віктор Возняк розповів, що богослужіння починається, коли ми виходимо з храму.

Про це настоятель парафії Святого Архистратига Михаїла міста Любомль написав у соціальній мережі «Facebook».

Далі - його пряма мова.

«Коли ми в храмі, Христос служить нам, а не ми Йому. Він не тільки вислуховує всі наші прохання і обіцяє їх виконати, але Він дає нам і знання, і життя, і свої тіло і кров. В кінці служби священик вимовляє: «З миром вийдімо», хор співає «Благословен хто йде в імя Господнє» що означає - ми отримали все, а найперше Його благословення на тиждень, і тепер наш дух повинен бути мирним, нам нема про що більше хвилюватися. Ми повинні просто вийти з храму, і там, за дверима храму, служити тому, хто дав нам все. Я вважаю, що Богослужіння для кожного члена Церкви починається в момент, коли він виходить з храму. Здійснювати це Богослужіння і є сенс церковного життя. Церковне життя - це не дві години по неділях, це 24 години 7 днів на тиждень.

Починається наше служіння із любові до ближнього, тому що якщо ми не любим свого ближнього, то як ми можемо стверджувати що ми любим Бога. Адже Христос сказав що все що робите ближньому моєму робите мені. Тому і служити ми повинні своїм ближнім завжди за прикладом самого Христа . Який сказав Я прийшов не щоб мені служити ,а щоб Вам послужити. Тому ідімо і робім так само. І буде в нас любов Божа», - пише священник.

Читайте також:

Можливо зацікавить