Цікаве покарання: чоловік за крадіжку в сестри повинен прочитати «Кайдашеву сім’ю»

Кайдашева сім'я

На Рівненщині чоловікові, який обікрав власну сестру, що успадкувала батьківський будинок, винесли вирок. Він має прочитати певні відповідні документи про майно і право власності, а також «Кайдашеву сім’ю» Івана Нечуя-Левицького.

Про це йдеться у вироку Гощанського районного суду Рівненської області, передає Апостроф.

Зауважується, що чоловік обікрав власну сестру, що успадкувала батьківський будинок:

«28 травня 2023 року, близько 12 години, маючи умисел на незаконне заволодіння чужим майном та прагнучи обернути його на свою користь, діючи умисно, з корисливих мотивів, шляхом вільного доступу, зайшовши до господарства, де в подальшому шляхом пошкодження дверей проник до дерев`яної господарської будівлі і здійснив крадіжку … чим заподіяв потерпілій майнову шкоду на загальну суму 6641,00 грн».

Суд вказав, що чоловік вчинив кримінальне правопорушення, передбачене частиною четвертою статті 185 КК України, а саме: таємне викрадення чужого майна (крадіжка), поєднане з проникненням у інше приміщення, вчинене в умовах воєнного стану.

Зокрема, зауважується, що після того, як він дізнався, що сестра збирається продавати успадкований будинок, то приїхав забрати деякі речі, котрі належали йому. Перед приїздом він попередив сестру. Проте пізніше сестрі зателефонувала сусідка і вказала, що в її будинку вирвані двері.

«Потерпіла викликала поліцію, обвинувачений поїхав, але залишив записку з погрозами. Стверджує, що обвинувачений почав приїжджати до неї після того, як її чоловіка мобілізували до ЗСУ, зривав замки, викидав речі. Писав СМС з погрозами і побажаннями смерті», – зауважується в постанові суду.

Майно, яке стало предметом злочину, як і будинок, потерпіла частково отримала у спадщину за заповітом після смерті матері, частково придбавала сама з чоловіком. Обвинуваченого було виписано звідти за рішенням суду. Брату мати нічого не залишила, тому він погрожував потерпілій, що відбере або спалить будинок.

Суд дійшов висновку, що прокурор надав достатні докази для визнання чоловіка винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною четвертою статті 185 КК України, а саме – таємне викрадення чужого майна, вчинене в умовах воєнного стану, поєднане із проникненням в інше приміщення.

Як наслідок, Гощанський районний суд постановив вирок чоловікові у вигляді відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком тривалістю у один рік, якщо він протягом вказаного строку не вчинить нового кримінального правопорушення.

На час іспитового строку на чоловіка покладуть деякі обов’язки, зокрема він повинен прочитати відповідну літературу: повість «Кайдашева сім`я» та певні відповідні документи стосовно майна і права власності.

Читайте також:

Можливо зацікавить

Тимощук УАФ
відео

«Став Толя «підкаблучником»: зрадник з Луцька Тимощук судиться з Українською асоціацією футболу

ухилянт війна

Підробив документи: як покарали ухилянта на Волині

ДТП Польща Україна

Переховувався за кордоном: як покарали волинянина за п'яну ДТП

Підозра у розкраданні коштів і зв'язок з колаборантами: тендер на будівництво реабілітаційного центру у Володимирі виграла скандальна фірма

Підозра у розкраданні коштів і зв'язок з колаборантами: тендер на будівництво реабілітаційного центру у Володимирі виграла скандальна фірма

ухилення від мобілізації

Підробив довідку ВЛК: як покарали ухилянта на Волині

За 500 доларів хотів проскочити кордон: на Волині судили тренера спортивної школи

За 500 доларів хотів проскочити кордон: на Волині судили тренера спортивної школи

На лучанина, який немає водійського посвідчення, склали 15 протоколів за п'яне водіння

На лучанина, який немає водійського посвідчення, склали 15 протоколів за п'яне водіння

напад алкоголь

Каже, що все мов у тумані: лучанин після пиятики напав на компаньйона

зловживання суддя

Зловживання впливом: апеляційна палата звільнила від покарання колишнього суддю з Луцька