Туризм заборонений: де на Волині мандрувати не варто

Туризм заборонений: де на Волині мандрувати не варто

У військовий час туризм на Волині частково зупинився. Пов'язано це із заходами безпеки, адже поблизу - білоруський кордон. Яка ситуація із туристичною галуззю в регіоні та які місця категорично не можна відвідувати, розповіли у Волинській ОВА.

У четвер, 28 вересня, у Волинській ОВА провели брифінг щодо галузі туризму Волині у період воєнного стану. Начальниця відділу туризму та курортів департаменту економічного розвитку, зовнішніх зносин, з питань туризму та курортів Волинської ОВА Інна Слободюк зауважила: туристична галузь зараз переживає непрості часи:

«Якщо говорити про туризм вцілому, то внаслідок війни він практично зупинився. А це важлива економічна складова розвитку держави. Зокрема, туристичний збір за 2021 рік становив майже 2 мільйони гривень», - повідомила посадовиця..

У зв'язку з безпосередньою географічною близькістю Волині з Білоруссю, наразі діє низка правил здійснення туризму в нашому регіоні. Зокрема, дозволено відпочивати на природі біля рекреаційних пунктів вздовж автомобільних доріг. Проте, в цілях безпеки, туристи повинні попередньо узгодити свій маршрут та повідомити про нього у департамент туризму ОВА.

«Заборонено на Волині відвідувати ліси, оскільки область межує з білоруським кордоном. Діє розпорядження начальника обласної військової адміністрації з 2022 року про протипожежні заходи в лісових масивах області, де зазначається, що потрібно обмежити відвідування мешканцями області лісів з метою збирання дикоросів, грибів, ягід і так далі. Повністю це заборонено в Ковельському та Камінь-Каширському районах. Також відповідно до цього розпорядження сплави під мостами заборонені», - розповіла Інна Слободюк.

Громади не тільки на Волині, а й в Україні почали працювати в сфері туризму по-новому. Наприклад, Луцька громада одна з перших відкрила розмовний клуб вивчення української мови для переселенців та на базі нього постійно проводить різноманітні екскурсії. Також одне з найбільших відкриттів за час незалежності України є відкриття музейного простору «Окольний замок» у Луцьку. Проте, плануючи туристичну мандрівку по регіону, чи по Україні загалом, варто чітко визначити, чи є вона безпечною.

«Туристи повинні чітко усвідомити, чи буде подорож безпечною: чітко знати графік роботи локацій, адже діє комендантська година; перелік укриттів на маршруті. Також діють і загальноукраїнські заборони - це подорожі в зони активних бойових дій та на тимчасово окуповані території. Заборонено здійснювати походи та прогулянки поблизу об'єктів критичної інфраструктури», - зауважила Інна Слободюк.

За статистикою нинішнього року найбільш популярними місцями для туризму є Львів та Карпати.

Читайте також:

Можливо зацікавить

втрати

Поповнив лави Небесного Легіону: загинув Герой з Луцька Олександр Юзва

втрати

Неодноразово рятував побратимів під обстрілами: захисник з Волині загинув унаслідок ворожого обстрілу

Антимонопольний комітет України зобов'язав Володимирське ТМО скасувати результати тендеру на будівництво реабілітаційного центру

Антимонопольний комітет України зобов'язав Володимирське ТМО скасувати результати тендеру на будівництво реабілітаційного центру

Олег Баковський, день народження, Волинь

13 травня: хто з волинян святкує День народження

Евакуація, Донецька область, Волинь

Мешканцям Донеччини пропонують безкоштовну евакуацію на Волинь

втрати

Загинув від ножового поранення у Німеччині: на Волині прощатимуться із захисником Володимиром Козіним

картопля

Заморозки на Волині: що потрібно зробити з картоплею, щоб не втратити врожай

лазня

Розбірки в лазні: у Луцьку побилися дві дівчини

Рецепт десерту
відео

Королева італійської випічки: волинський блогер-пекар розповів, як приготувати сфольятеллу