У 2014 році одним з першим став на захист України: волинянину просять посмертно присвоїти державну нагороду

У 2014 році одним з першим став на захист України: волинянину просять посмертно присвоїти державну нагороду

Захиснику з Волині Ігорю Біді просять посмертно присвоїти звання Героя України.

Відповідну петицію на сайті Президента України зареєструвала Олена Біда.

Закінчивши службу в органах МВС, з початком АТО пішов на фронт солдатом, неоголошеної війни на українському Донбасі. З перших днів повномасштабного вторгнення російської армії Ігор Біда вдруге, не вагаючись пішов добровольцем захищати цілісність та недоторканість своєї країни.

Надалі захищав Батьківщину у складі в/ч А 4115. Брав участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави, перебуваючи у населених пунктах Запорізької, Донецької та Харківської областей. Мужньо виконуючи свій обов’язок, серце ІГОРЯ перестало битися, 23.07.2024. Він віддав своє безцінне життя за свободу та незалежність України.

Нагороди: відзнака «З честю за волю З ОМПБ», відзнака командира 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила, відзнака Президента України «За участь в антитерористичній операції», нагрудний знак 92 ОШБр імені кошового отпмана Івана Сірка, почесний нагрудний знак Головнокомандувача Збройних Сил України «Сталевий хрест», медаль Президента України «За військову службу Україні», почесний нагрудний знак Головнокомандувача Збройних Сил України «Золотий хрест».

За відгуками колег, побратимів він був майстерним і мужнім воїном, користувався повагою та авторитетом, його енергія та завзятість заряджали та гуртували колектив, був щирим, відвертим, доброзичливим, надійним товаришем, завжди намагався у всьому допомагати. 

Підтримати петицію можна за посиланням.

Читайте також:

Можливо зацікавить