У 2024 році не буде депутатського фонду: всі кошти Луцькрада передбачила на ЗСУ

У 2024 році не буде депутатського фонду: всі кошти Луцькрада передбачила на ЗСУ

Депутати Луцької міськради підтримали пропозицію колеги Олега Тарасюка про передачу коштів з депутатських фондів у повній мірі на реалізацію програми підтримки ЗСУ.

Відповідне рішення ухвалили під час сесії Луцької міськради у середу, 20 грудня, під час обговорення змін до бюджету на 2024 рік.

Зокрема, під час обговорення депутатка від «Європейської Солідарності» Алла Доманська пропонувала збільшити депутатський фонд зі 100 до 300 тисяч гривень.

Проте її колега депутат від партії «За Майбутнє» Олег Тарасюк запропонував взагалі зняти ці кошти і спрямувати їх на ЗСУ. 

«У мене є така пропозиція: давайте взагалі знімемо цей депутатський фонд, щоб не було суперечок, а передати ці кошти на програму підтримки військових частин», - пояснив він.

Його колега Юлія Дацюк додала, що усе одно реалізацією депутатських запитів займались працівники міськради.

«Депутат лише надає запит на реалізацію цих коштів, а закуповують усе одно ці речі працівники міськради», - додала вона.

Урешті пропозицію Олега Тарасюка про передачу всіх коштів депутатського фонду на реалізацію програми підтримки військових частин депутати підтримали.

До слова, під час цієї ж сесії депутати ухвалили програму підтримки військових частин із загальним фінансуванням 1,5 мільярда гривень. У бюджеті 2024 року на її реалізацію передбачили 306,1 мільйона гривень з доходів бюджету, решту суми додадуть на початку 2024 року під час перерозподілу вільних залишків.

Читайте також: 

Можливо зацікавить