У 22 роки став командиром: молодому азовцю з Волині просять посмертно присвоїти звання Героя України

У 22 роки став командиром: молодому азовцю з Волині просять посмертно присвоїти звання Героя України

23-річному захиснику з Волині Назарію Шуміку просять посмертно присвоїти звання Героя України.

Відповідну петицію на сайті Президента України зареєстрував Вадим Савчук.

Шумік Назарій Григорович (14.07.2000 р.н.) -  житель села Нуйно Сошичненської громади.

Солдат 1-ї обслуги міномета мінометного взводу 3-ї роти спеціального призначення (на бронетранспортерах) 2-го батальйону спеціального призначення 12 Бригади спеціального призначення «Азов» загинув 13 вересня 2023 року під час виконання бойових завдань із забезпечення відсічі збройної агресії Росії на території Серебрянського лісництва у районі населеного пункту Кремінна, Кремінського району Луганської області.

Бувши двадцяти дворічним юнаком, Назар, мав неабияку мужність, щоб взяти до рук зброю і за власним бажанням, без жодного сумніву чи вагання стати на захист Батьківщини в цей складний час. Він був вірним присязі воїна до кінця і віддав за волю та незалежність України найдорожче – своє життя, яким так і не зміг сповна насолодитися.

Потрапити на фронт в такому молодому віці без попередньої бойової підготовки було не так просто. Але Назар не здався й тут. Пройшов співбесіду в м. Києві, важкі вступні випробування і завдяки своїй наполегливості таки домігся свого: вступив до лав «Азову», підрозділу, в якому проходять службу найсміливіші та найвідданіші Батьківщині люди.

У 22 роки Назар вже був командиром відділення бригади спеціального призначення НГУ «Азов», був дуже вмотивованим, постійно вивчав військову справу і бажав найбільше одного – якнайшвидшої перемоги і звільнення українських земель від російських загарбників.

Побратими так говорять про Назара: «Якби ви знали, що це була за людина. Найсильніша, яку я знав. В усіх сенсах. Назар завжди писав - «тримаємося», якби важко не було».Назар розумів, яка небезпека на нього чекає на фронті, що може не повернутися, але жоден страх не зупинив його. 

Підтримати петицію можна за посиланням.

Читайте також:

Можливо зацікавить