У боротьбі за Україну загинув волинський кіборг Валерій Гонта

У боротьбі за Україну загинув волинський кіборг Валерій Гонта

У боротьбі з російським окупантом загинув волинський «кіборг» Валерій Гонта. Загиблого Героя привезуть до рідного Ковеля сьогодні, о 12:00. Місцевих мешканців просять від висячого моста і до центру міста зробити живий ланцюг та зустріти Героя Валерія Гонту.

Українську землю від ворога він захищав іще з 2014 року. Коли почалися бойові дії на Донбасі, пішов у військкомат, але там його не прийняли через стан здоров'я - у дитинстві хворів на астму. Тоді він пішов до «Правого сектору» й у липні 2014 року опинився на війні. 

Брав участь в обороні донецького аеропорту - місяць провів на диспетчерській вежі ДАПу. Пізніше підписав контракт і вступив у 54-ту бригаду та продовжив службу, зокрема, брав участь у боях на Світлодарській дузі. Під час захисту цієї лінії оборони у 2016 році один з небагатьох залишився неушкодженим. Зумів винести пораненого бійця з позицій під артилерійським вогнем.

Загалом під час служби Валерій Гонта отримав тяжкі поранення печінки, контузії, глухоту, згодом переніс мікроінсульт. Нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

З перших днів повномасштабного вторгнення росії у лютому 2022 року - служив в 14 бригаді. 

У Героя залишилася дружина та двоє дітей.

Редакція ВСН висловлює співчуття родині загиблого. Вічна шана і слава Герою!  

Можливо зацікавить