У ДТП на Волині п'яний водій травмував матір трьох дітей

У ДТП на Волині п'яний водій травмував матір трьох дітей

На Волині водій виїхав на зустрічну смугу, скоїв аварію, але не пам’ятав, як це сталося. Жінка, яка їхала у своїй смузі, побачивши небезпеку, зупинила машину. Проте ДТП була неминучою.

Про це повідомляють Волинські новини з посиланням на сюжет ТРК «Аверс».

Аварія трапилася вересневого вечора 2022 року. Водій Роман визнав свою вину, але за яких обставин він в’їхав у «Славуту» – не згадав. Як вказано у вироку, до тями чоловік прийшов лише в лікарні.

Адвокат зауважив, що факт алкогольного сп’яніння не доведено. А суд дійшов висновку, що водій таки був п’яним за кермом – є відповідні підтвердження від медиків.

«Я випив зранку літрову пляшку пива. Більше ніякого алкоголю не пив, бо в мене цукровий діабет. Горілки – просто не вживаю. Чому я не пам’ятаю обставин ДТП? Напевне, бо вдарився ж головою», – розповів обвинувачений Роман Чура і додав, що після ДТП частково втратив пам’ять.

Іваничівський суд присудив Романові два роки тюрми й на три роки позбавив права керувати транспортними засобами. Чоловік хотів оскаржити вирок.

«Ми не заперечуємо факту того, що він винен. Просто хочемо встановити істину. Вважаємо, що потерпіла частково сама винна, тому що керувала без прав, на незареєстрованій машині, без страховки. Якби вона не сіла в транспортний засіб і не їхала, то, можливо, аварії не було б», – відзначив адвокат Володимир Лісневський.

Представник потерпілої жінки Роман Семенюк зауважив, що страховка на «Славуті» була, а пані тоді навчалася в автошколі й проходила практичний іспит.

Потерпіла просила суворішого покарання – не два, а три роки в’язниці. Мовляв, водій розкаявся і попросив пробачення лише нещодавно. До речі, суд першої інстанції присудив сплатити 100 тисяч гривень моральної компенсації. За словами представника потерпілої, після аварії в жінки почалися проблеми із зором. Вона – мама трьох дітей.

«З моменту ДТП до дебатів минуло два роки, а відшкодувань майже не було. Відшкодовано лише близько трьох тисяч гривень. Решта коштів – пасажиру автомобіля, бо він теж отримав легкі тілесні ушкодження», – додав Роман Семенюк.

Прокурор натомість вважав, що суворішої кари не треба. Мовляв, у чоловіка двоє дітей, які навчаються.

«Органи пробації не встановили підстав та необхідності ізоляції обвинуваченого від суспільства. Натомість суд правильно врахував доводи потерпілої сторони, яка зазначила про мізерність відшкодованої шкоди, зокрема – лише 12 тисяч гривень, а також тривалість лікування жінки і її позицію (наполягала на суворому покаранні). Зважаючи на позитивні характеристики обвинуваченого і відсутність негативних, суд обрав такий вид покарання, що необхідний для виправлення особи», – зазначив прокурор Роман Грицюк.

Обвинувачений ще раз просив йому пробачити, а його захисник – про більш м’яке покарання і зменшення цивільного позову до 65 тисяч гривень.

«Як буду мати можливість – відшкодую все, що мені присудять», – акцентував Роман.

Натомість колегія суддів залишила вирок першої інстанції без змін – два роки позбавлення волі і компенсація в сумі 100 тисяч гривень. 

Читайте також: 

Можливо зацікавить