У громаді на Волині відкрили меморіальну дошку Герою Володимиру Шишку

У громаді на Волині відкрили меморіальну дошку Герою Володимиру Шишку

У селі Павловичі на Волині на території ЗЗСО «Павловичівський ліцей» відбулося відкриття Меморіальної дошки випускнику закладу Шишку Володимиру.

Про це повідомили у Волинському обласному ТЦК та СП.

Шишко Володимир народився 23 серпня 1965 року у селі Журавець Локачинського району. Пізніше з батьками переїхав у село Війниця, де проживав тривалий час. Брав участь у бойових діях у ході російсько-української війни з 2017 року. Він пішов на контрактну службу в 39 зенітно–ракетний полк, де був на посаді сержанта матеріального забезпечення. Брав участь в АТО, а згодом і ООС у Луганській області. У 2020 році був демобілізований за станом здоров’я, отримав групу інвалідності.

Після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну 24 лютого 2022 року Володимир повернувся до лав ЗСУ. Служив у складі 14 окремої механізованої бригади. Брав участь у боях в Житомирській, Київській, Харківській, Миколаївській, Донецькій областях.

25 березня 2022 року в результаті авіаобстрілу, біля населеного пункту Снігурівка Миколаївської області отримав травму голови. Після лікування продовжив службу біля Соледару. Після погіршення стану здоров’я був переведений у розташування бригади. А пізніше наказом оперативного командування «Захід» був переведений до Першого відділу Володимир-Волинського територіального центру комплектування та соціальної політики.

Помер 18 березня 2024 року в результаті важкої хвороби.

У громаді на Волині відкрили меморіальну дошку Герою Володимиру ШишкуУ громаді на Волині відкрили меморіальну дошку Герою Володимиру ШишкуУ громаді на Волині відкрили меморіальну дошку Герою Володимиру Шишку

Був нагороджений медалями: «За участь в АТО», «Учасник бойових дій в російсько-українській війні», «Особа з інвалідністю внаслідок війни»

«Відкриття меморіальної дошки – це щира подяка нашому відважному земляку, який зі зброєю в руках став на захист територіальної цілісності, віддано боровся за незалежність та свободу України, мир та спокій на рідній землі», - наголошують у дописі.

У громаді на Волині відкрили меморіальну дошку Герою Володимиру ШишкуУ громаді на Волині відкрили меморіальну дошку Герою Володимиру ШишкуУ громаді на Волині відкрили меморіальну дошку Герою Володимиру ШишкуУ громаді на Волині відкрили меморіальну дошку Герою Володимиру Шишку

На урочистій церемонії відкриття меморіальної дошки були присутні начальник Перший відділ Володимир-Волинського РТЦК та СП підполковник Ігор Шепєлєв та побратими Володимира, голова Затурцівської сільської ради Юрій Ковальчук, заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Євгеній Шозда, настоятель Свято-Михайлівського храму отець Віталій, рідні загиблого, односельчани, колектив та учні ЗЗСО «Павловичівський ліцей».

Присутні, схиливши голови в хвилині мовчання, віддали данину шани світлій пам’яті Володимира та всіх Воїнів, загиблих у боротьбі за свободу, поклали квіти до меморіальної дошки та до могили загиблого.

Почесне право відкрити Меморіальну дошку надали дружині та доньці Героя.

У громаді на Волині відкрили меморіальну дошку Герою Володимиру Шишку

Читайте також: 

Можливо зацікавить