У Європі скасовують концерти співачки, яка зрадила Україну

У Європі скасовують концерти співачки, яка зрадила Україну

У Чехії скасували концерт Ані Лорак, яку в афішах предсталяли як «найтитулованішу українську співачку». Також українців та місцевих активістів закликають бойкотувати німецький тур співачки, яка з 2014 року живе у Росії та мовчить про війну навіть після повномасштабного нападу.

Про це пише Суспільне. Культура.

Про організацію туру української співачки повідомляли різні гастрольні агенції, однак після хвилі обурення виступи почали скасовувати, а у Німеччині українці та місцеві активісти планують влаштувати протест.

З жовтня по листопад Лорак планувала виступати у європейських містах – Лемго, Гамбурзі, Дортмунді, Оффенбаху, Празі, Нюрнберзі та інших.

Зважаючи на обурення української спільноти, празькі організатори туру Forum Karlin відповіли у сторіз Instagram, що концерт співачки скасували й афіш вже немає.

У Європі скасовують концерти співачки, яка зрадила Україну

А жителі Гамбурга 17 вересня планують влаштувати протест. Вони говорять, що Лорак «швидко перевзулася» після того, як її концерти у Росії стали збирати набагато менше коштів. 

Ще 12 вересня блогер Віталій Гордієнко у Twitter опублікував скріншот з оголошення концерту Ані Лорак, де вона згадувала, що є «найтитулованішою українською співачкою».

Гордієнко закликав позбавити Ані Лорак усіх титулів, а громадян України, які перебувають за кордоном, просить протестувати проти її концертів: «Українці у Чехії та Німеччині, закликаю вас організувати акції протесту під її концертами. А відповідне міністерство в Україні закликаю позбавити всіх звань і титулів співачку Ані Лорак».

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко 13 вересня у своєму Telegram-каналі повідомив, що у відомстві уже готують механізм для скасування звання народного артиста України: «Хочу наголосити та попередити, що всі артисти, які досі «з гордістю» користуються званням народних артистів України, коли їм це зручно, але давно вже такими не є через мовчання або підтримку російської агресії, скоро будуть цих звань позбавлені».

Можливо зацікавить

Поховання військового
фото

Мужній воїн, турботливий син, люблячий чоловік та батько: на Волині попрощались із Героєм Денисом Скубієм

Поховання військового
відео

Трагічно обірвалося життя: на Волині попрощалися з Героєм Іваном Войчуком

«Кинджали» - на захід: на Волині дві години тривала повітряна тривога

«Кинджали» - на захід: на Волині дві години тривала повітряна тривога

Весілля
фото

14 років разом: на Волині побралися переселенці з Донеччини

журналістка війна

Чоловік зараз захищає Україну: на Волині прощатимуться із журналісткою-Героїнею Аллою Пушкарчук

війна Волинь

На Волині військові відкрили вогонь по авто, яке не зупинилось на блокпосту

ЗСУ поляки війна

На волинському пункті пропуску польські митники не пропускають автівки для ЗСУ: чи так це насправді

війна Волинь

Загинув унаслідок ворожого штурму: на Волині прощатимуться із Героєм Валерієм Петльовським

футбол війна Тимощук

У Росії вже заявили, що зрадник з Луцька Тимощук виграє суд проти України