У лучанина в приміщенні ТЦК стався напад епілепсії: що відомо. Відео

У лучанина в приміщенні ТЦК стався напад епілепсії: що відомо. Відео

Лучанка Тетяна приїхала під обласний територіальний центр комплектування до Луцька, бо там вже двоє діб знаходиться її чоловік. Жінка розповідає – чоловік вийшов того вечора до магазину, а коли повертався – то не дійшов до під’їзду буквально двох метрів.

 Згодом стало відомо, що у чоловіка пані Тетяни стався епілептичний напад в приміщенні ТЦК. Про це йдеться у сюжеті каналу Аверс.

«Під'їхала машина, не представились, просто сказали «проїдьте з нами». Привезли в ТЦК. Якби він сам не сів, то б його би заставили, того що їх там було три чоловіки. Він хотів рапорти писати, рапорти в нього не приймають, ну взагалі не реагують на його особисті прохання», - каже дружина Тетяна. 

Дружина каже, зв'язок з чоловіком має, він навіть надіслав їй фото умов, зокрема, вбиральні, куди вони ходять. Проте, зауважує Тетяна, його з приміщення обласного ТЦК не випускають, а примушують вже проходити ВЛК, до якої, каже співрозмовниця, ані в неї, ані в її чоловіка довіри немає.

«На даний момент в мене чоловік має проблеми з зором - в нього одне око взагалі не бачить, в нього штучний кришталик стоїть. В нього відшарування сітківки, йому робили операцію у Львові. А друге око в нього слабо бачить, на це ніхто не звертає уваги», - стверджує лучанка.

Під ТЦК приїхала і їх адвокатка. З її слів, через те, що її клієнта не випускають за межі приміщення ТЦК, йому таким чином не дають можливості зібрати і надати на ВЛК усі документи, які підтверджуватимуть його діагнози та інвалідність.

«Взагалі там утримують, не дають йому право навіть подати заяви відповідно і на отримання штрафу чи на отримання на ВЛК, наприклад, по документах, тобто, що він прийшов на повістку і пройшов це ВЛК так як воно повинно бути пройдене. Такі дії ми розцінюємо навіть як викрадення осіб можна розцінювати тому що власне приходити і забирати отак людей, закидати в бусик. Він добровільно сів, щоб його просто не скручували, розумієте, бо всім відомо, як воно відбувається», - каже адвокатка Ганна Савчук.

Тут стоїть й інша мешканку обласного центру. Каже, два дні тому пропав її син. Батьки знайшли його в ТЦК, куди, як він згодом розповів матері, його привезли нібито для проходження ВЛК. Хоча відповідної повістки на це він не мав, запевняє жінка.

«Стояв біля машини виходив і під'їхала до нього машина з незнайомими номерами, не представилися і зразу його запихнули в бус і повезли в невідомому напрямку і тут виявилося, що він в ТЦК і він там не підписував, ВЛК не проходив. Його вже тримають оце двоє суток», - запевняє матір лучанина Лариса.

Поки журналісти розмовляли з родичами чоловіків, почули, що у чоловіка пани Тетяни стався епілептичний напад. До нього приїхала швидка, але випускати її з території не поспішали.

Адвокатка чоловіка намагалася потрапити, туди де знаходиться її клієнт, але її не впустили.

Журналістам обіцяли, що до них вийде представник ТЦК і пояснить ситуацію, але так ніхто й не вийшов. Згодом карету швидкої таки з території випустили, по дорозі до лікувального закладу родичі дізналися, що швидка сюди на території ТЦК до цього чоловіка вже приїжджала вчора.

Своєю чергою, як стало відомо, чоловіки, які перебували в приміщенні ТЦК, звернулись до уповноваженого Верховної Ради з людини. Як повідомила представниця уповноваженого на Волині Юлія Спас, коли від цих чоловіків або їх рідних надійдуть відповідні заяви, вони зможуть здійснити моніторинговий візит до ТЦК.

Читайте також:

Можливо зацікавить