Луцький терцентр отримав спецавтомобіль від президента Скандинавської дитячої місії

Луцький терцентр отримав спецавтомобіль від президента Скандинавської дитячої місії

Територіальний центр соціального обслуговування Луцька отримав від президента Скандинавської дитячої місії Бо Валенберга автомобіль, обладнаний спецпідйомником для перевезення осіб з інвалідністю.

Як розповіла директорка терцентру Галина Шатецька, транспортний засіб передали за посередництвом Волинського обласного благодійного фонду «Дитяча місія. Україна».

Територіальний центр – це установа системи соціального захисту, яка опікується людьми похилого віку, особами з інвалідністю, внутрішньо переміщеними особами, а також тими, хто перебуває у складних життєвих обставинах і проживає в Луцькій міській територіальній громаді.

Луцький терцентр отримав спецавтомобіль від президента Скандинавської дитячої місіїЛуцький терцентр отримав спецавтомобіль від президента Скандинавської дитячої місіїЛуцький терцентр отримав спецавтомобіль від президента Скандинавської дитячої місії

Серед мешканців громади 14 696 осіб мають групу інвалідності, з яких 428 пересуваються на візках.

Як розповіла Галина Шатецька, наразі в територіальному центрі соціального обслуговування перебуває 1117 осіб з інвалідністю, серед яких 59 пересуваються на візках. Це люди, які оформили відповідний пакет документів, і щодо яких департамент соцполітики ухвалив рішення, що вони утримують у терцентрі соціальні послуги.

Луцький терцентр отримав спецавтомобіль від президента Скандинавської дитячої місіїЛуцький терцентр отримав спецавтомобіль від президента Скандинавської дитячої місіїЛуцький терцентр отримав спецавтомобіль від президента Скандинавської дитячої місіїЛуцький терцентр отримав спецавтомобіль від президента Скандинавської дитячої місіїЛуцький терцентр отримав спецавтомобіль від президента Скандинавської дитячої місіїЛуцький терцентр отримав спецавтомобіль від президента Скандинавської дитячої місіїЛуцький терцентр отримав спецавтомобіль від президента Скандинавської дитячої місії

Ще у 2023 році адміністрація терцентру звернулася до президента Скандинавської дитячої місії Бо Валенберга з проханням про допомогу у придбанні спецавтомобіля для здійснення перевезень осіб з інвалідністю, які пересуваються на візках.

Варто зазначити, що зі Скандинавською дитячою місією територіальний центр співпрацює з перших днів відкриття установи, тобто з 1994 року. За цей час, жодне прохання не залишилося поза увагою. Як гуманітарну допомогу установа отримувала: б/в одяг, взуття, предмети домашнього вжитку, технічні засоби реабілітації, засоби гігієни, продукти харчування, а також побутову техніку.

Луцький терцентр отримав спецавтомобіль від президента Скандинавської дитячої місіїЛуцький терцентр отримав спецавтомобіль від президента Скандинавської дитячої місіїЛуцький терцентр отримав спецавтомобіль від президента Скандинавської дитячої місіїЛуцький терцентр отримав спецавтомобіль від президента Скандинавської дитячої місіїЛуцький терцентр отримав спецавтомобіль від президента Скандинавської дитячої місіїЛуцький терцентр отримав спецавтомобіль від президента Скандинавської дитячої місії

Керівниця терцентру розповіла, що тут майже завершують ремонт відділення денного перебування, де будуть мати змогу перебувати особи, які пересуваються на візках.

«Осіб, які пересуваються на візках ми будемо доставляти цим автомобілем з сіл, які до нас приєдналися. В першу чергу вони зможуть тут помитися, поїсти та отримати інші послуги, які надає наша установа. А ввечері ми будемо цим автомобілем доставляти їх за місцем проживання, так само будемо доставляти й мешканців з Луцька», – додала Галина Шатецька.

Луцький терцентр отримав спецавтомобіль від президента Скандинавської дитячої місіїЛуцький терцентр отримав спецавтомобіль від президента Скандинавської дитячої місіїЛуцький терцентр отримав спецавтомобіль від президента Скандинавської дитячої місіїЛуцький терцентр отримав спецавтомобіль від президента Скандинавської дитячої місії

«Дуже вдячні, що президент відгукнувся на наше прохання. Автомобіль повністю обладнаний для того, щоб ми могли надавати соціальні послуги для людей з особливими потребами. Сьогодні це надзвичайно затребувана послуга. Ми дуже вдячні, що з бюджету міста не довелося витрачати жодної копійки», – розповіла директорка департаменту соціальної політики Вікторія Майборода.

Читайте також:

• Соцпрацівники переселили неходячого з лікарні у розвалину без його згоди: деталі скандалу в Луцькому районі

• У Луцьку з'явився модульний будинок для безхатьків

• На Волині напередодні Великодня пенсіонери отримають продуктові набори

Можливо зацікавить