У Луцькій громаді на обслуговування доріг до кінця 2023 року виділили майже 6 мільйонів гривень

У Луцькій громаді на обслуговування доріг до кінця 2023 року виділили майже 6 мільйонів гривень

Для забезпечення належного стану вулично-дорожньої мережі Луцької громади до кінця 2023 року з міського бюджету спрямували 5 млн 996 тис. грн.

На комунальному автотранспортному підприємстві «Луцькспецкомунтранс», котре займається утриманням доріг і тротуарів, готові до експлуатації в зимовий період 23 одиниці техніки, розповів Суспільному телефоном директор комунального підприємства Володимир Марценюк.

До роботи готові 8 посипально-розчищальних авто, 2 розчищувальних машини з відвалами, 9 тракторів для тротуарів і для сільської місцевості, 3 навантажувачі та 1 грейдер.

«Підприємство готове до утримання доріг, вулиць. Все буде по факту. Є підмерзання — посипаємо. В залежності від кількості снігу будемо починати роботу. Можемо посипати по графіках чи вибірково по небезпечних зонах, теплотрасах, швидкісних ділянках, мостах», — зазначив комунальник.

На складі автотранспортного комунального підприємства знаходиться 3 500 тонн сумішей для обробки доріг. Цієї кількості, зі слів Володимира Марцинюка, вистачить до кінця року.

«Є 1 500 тонн щебенево-соляної суміші, 1 500 тонн піщано-соляної суміші та вже є на складі 500 тонн чистої технічної солі для реагування на морози, сніг», — зазначив комунальник.

Директор «Луцькспецкомунтрансу» додав, що у випадку надзвичайних ситуацій у Луцькій громаді, як-от ожеледь чи сильний снігопад, підприємство на договірних умовах може залучати техніку приватних фірм.

Читайте також:

 

Можливо зацікавить