У луцькому магазині побутової техніки продають товар із російськими сертифікатами якості. Відео

У луцькому магазині побутової техніки продають товар із російськими сертифікатами якості. Відео

У Луцьку в магазині «Комфі» продають побутову техніку з російськими сертифікатами якості, які видані у Москві сім з половиною місяців тому. Йдеться про техніку від компанії «Філіпс».

Про це телеканалу «Аверс» розповіли глядачі, які придбали продукцію цієї торгової марки та обурилися, коли побачили російський документ, розпакувавши коробку, повідомляють Волинські новини

Журналісти переконалися, що сертифікат якості примандрував в Україну прямісінько з Москви у розпал війни. Адреса: місто Москва, вулиця Сергія Макеєва, будинок 13. Виданий органом по сертифікації «Ростес Москва» 17 листопада 2022 року, тобто в розпал повномасштабного вторгнення Росії на територію України.

Вже у магазині в першій коробці сертифікату якості не виявилося зовсім, але в другій він знайшовся. Продавець пояснити ситуацію не зміг, пішов кликати старшого.

Старший продавець, який прибув на місце, пояснив ситуацію наступним чином: «Виробництво не російське, в компанії «Філіпс» немає потужностей в Російській Федерації. Сертифікати якості також не російські. Це сертифікати якості Євразійського союзу, до якого входять Казахстан, Вірменія».

У листі відповіді від компанії «Філіпс» магазину «Комфі» йдеться, що компанія «Філіпс Україна» не бере участі у процесі імпорту товарів у країни Євразійського економічного союзу, однак за отриманою нами інформацією, сертифікація саме інституту ростест єдина визнається всіма країнами учасницями євразійського економічного союзу одночасно, оскільки вони погодилися на членство у даному економічному союзі саме на таких умовах.

А також додають, що компанія «Філіпс» частково змінила виробничі лінії та ланцюги поставок, тому моделі догляду за волоссям для жінок та чоловіків вже починають надходити в Україну без сертифікатів у пакуванні.

До слова, продавець обмовляється, що ці сертифікати видані ще до повномасштабного вторгнення. Водночас, у самому документів зазначається, що сертифікат виданий в листопаді 2022 року, в розпал війни.

На прохання журналістів розповісти, коли цей товар заїхав до магазину, як і показати на нього накладні, відмовили.

Читайте також: 

Можливо зацікавить