У Луцьку батьки «ділять» дитину, розбірки доходять до абсурду

У Луцьку батьки «ділять» дитину, розбірки доходять до абсурду

У місті Луцьку малолітня дитина опинилася в епіцентрі скандалу, який триває між батьком, матір'ю та вітчимом. Дівчинці 8 років і батьки не можуть між собою домовитися, яким чином розділять її виховання.

Вже довгий час колишній чоловік та дружина намагаються поділити між собою восьмирічну доньку, - йдеться у сюжеті каналу Аверс.

Пара розлучилася ще коли дитині було два роки, спочатку, як розповідає батько, було все нормально, його екс-дружина відпускала дитину з ним у визначений час. Вони могли домовитися, що дівчинка поїде на тривалий термін з татом на море або на озеро. Але, як каже чоловік, усе кардинально змінилося, коли жінка знайшла нового чоловіка. З появою вітчима дочка враз перестала хотіти зустрічатися з рідним батьком.

«Близько двох років ми не проживаємо разом однією сім'єю. За цей час приблизно до 7 років я перебував зі своєю дитиною, займався її вихованням, в нас були чудові прекрасні відносини. Коли Тетяна була на роботі, дитина була зі мною, коли Тетяна була вихідна, дитина зазвичай була з нею. Маючи можливість, маючи час, я підлаштовувався під її графік роботи. В цей час з дитиною відпочивали, гуляли, читали, проводили повноцінний час, два рази їздили на море, Карпати, на озера, чудові були відносини», - каже батько. 

На запитання, чому спочатку відносини були одні, а згодом інші, чоловік вважає, що усе так склалося після того, як у колишньої з'явився новий чоловік.

«Були непорозуміння після того, як в десь в 20-му році вона подала заяву в службу справах дітей щодо визначення способу участі у вихованні спілкування з дитиною. Це була, я вважаю, мотивація з тим, що вона з'їхалася зі своїм співмешканцем. Я так розумію, що захотіла, так сказати, щоб в дитини з'явився новий тато», - розповідає чоловік.

Екс-дружина обвинувачує його у тому, що він психологічно тисне на доньку, мовляв, вона дитину не намовляє, а дівчинка сама прийняла рішення не бачитися з татом. Натомість він приходить до школи і викликає поліцію за те, що йому перешкоджають у праві брати участь у житті доньки. Окрім того, пара не зійшлася у релігійних поглядах. Віталій Оксенчук пройнявся ведичною культурою і відвідує храм кришнаїтів, також чоловік вирішив стати вегетаріанцем.

«Моя задача, саме головне - забезпечити психологічний спокійний стан дитини, відбувається це вже понад шість років. Зміни відбулися в нас з колишнім чоловіком після того, як Віталій Васильович почав цікавитися ведичною культурою і почав відвідувати «Харе Крішну», - каже матір.

Вітчим розлучений і має в іншому шлюбі дітей. Щоправда в цьому випадку він теж учасник конфлікту, пов'язаного з дівчинкою, батьком якої є Віталій.

Віталій розповідає, що вітчим, зокрема з телефону восьмирічної дитини вів нецензурну переписку з Віталієм Оксенчуком.

В епіцентрі розбірок між дорослими опинилася дитина, з телефону якої ведеться ось така переписка. Батьки водять дівчинку до психолога, проводять для неї психологічні експертизи. Під час суду жінка спілкуватися з журналістами відмовилася. Колишня дружина Віталія Оксенчука домоглася обмежувального припису до екс-чоловіка, тобто кілька місяців батько не буде бачитися з донькою. Він подав апеляцію, але суд підтримав рішення першої інстанції.

Віталій Оксенчук не позбавлений батьківських прав, але опинився у такій ситуації. Начальник Служби у справах дітей Федір Шульган каже, що таких випадків багато. Єдине чим вони можуть допомогти - це консультаціями.

«Найкраще звернутися в центр надання адміністративних послуг, написати відповідну заяву і коли документи приходять до нас, ми тоді запрошуємо обох батьків на спільну розмову і намагаємося домовитися, в який спосіб той з батьків, хто проживає окремо, буде брати участь у вихованні. Іноді доводиться таких зустрічей робити дві-три і більше, тому що емоції дуже часто заважають нашим людям домовлятися так, щоб від цього не було болісно для їхніх дітей», - каже Федір Шульган.

«Буду подавати касаційну скаргу на це рішення, бо рішення не було в інтересах моєї дитини. Ну я як батько, це мій обов'язок. Я колись пообіцяв дитині перший раз звозити на море, вона завдяки мені побачила перший раз море. Пообіцяв колись її звозити в гори, також я пообіцяв колись подорож на рожевому кемпері, я мушу виконати цю обіцянку. Те, що робить мати, це неприпустимо, це не є в інтересах дитини. Ну добре, хай мати несвідомо це робить. Ну я вважаю, що всі інстанції, які маю мали би вирішити цю проблему і свідомо не вирішують цю проблему просто-напросто. Ну тут дискримінація чоловіків...», - стверджує батько.

Віталій Оксенчук є соціально стабільною особою - не вживає алкоголь, не вживає наркотиків. Претензії, які висловлювали на суді до чоловіка, що він нібито схиляє дитину до вегетаріанства, він повністю заперечив. Хоча й визнав що пригощав дочку вегетаріанською піцою. Жодного прикладу щодо можливих виявів агресії з боку ексчоловіка його колишня дружина під час суду не назвала.

Читайте також:

Можливо зацікавить