У Луцьку через бляху судять 74-річного інженера

У Луцьку через бляху судять 74-річного інженера

74-річний лучанин після інсульту змушений ходити до суду. Адже його, інженера за фахом, обвинувачують у «перевищенні службових повноважень».

Суд мав би відбутися в Іваничах. Натомість конференцію за участю іваничівських суддів запланували у Волинському апеляційному суді, бо фізично доїхати до Іваничів Феодосій Волощук уже не може. Не так давно його розбив інсульт, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс», - пише ІА «Волинські новини».

У 2018 році Феодосій Федорович був інженером технічного нагляду під час ремонтних робіт школи в Іваничах.

«Нібито можлива помилка в оформленні вартості робіт», – каже обвинувачений.

Судять пенсіонера зараз за товщину металевого парапету. Мовляв, вона була недостатньо товстою. Сам чоловік заперечує це. Він вважає, що все сходиться.

«Усе відповідало проєктно-кошторисній документації і перевірялося згідно з сертифікатами: які матеріали поступали, які привозилися. Тонколистовий метал, мембрана, воно відповідало там, де закупили, сертифікат перевірили», – говорить Феодосій Волощук.

Ремонтні роботи, які проводили в Іваничівській школі, давно прийнято з тією бляхою, за яку судять Феодосія Федоровича.

Має клопіт і його рідний брат Олександр Волощук, який захищає того в суді.

«Коли справу було направлено до суду, ми звернулися з клопотанням про проведення іншої експертизи. Експертизу провів Львівський науково-дослідний інститут судових експертиз, і за висновком цієї експертизи чітко визначено, що будь-яке порушення будівельних норм, а також перевищення вартості будівельних робіт не встановлено», – коментує Олександр Волощук.

Засідання суду перенесли, адже прокурор не підготувався до заключного етапу судового процесу, тобто до дебатів.

Читайте також:

Можливо зацікавить