У Луцьку функціонуватиме нове відділення реабілітації

У Луцьку функціонуватиме нове відділення реабілітації

У стаціонарі на вулиці Гулака-Артемовського, 18 розпочинає роботу відділення реабілітації для пацієнтів після перенесених інсультів та травм.

Про це повідомив Луцький міський голова Ігор Поліщук.

Нове відділення КП «Медичне об’єднання Луцької міської територіальної громади» облаштоване відповідно до стандартів інклюзивності: має просторі коридори з широкими дверними отворами та поручнями, санітарно-гігієнічні зони для маломобільних пацієнтів.

Із пацієнтами тут працюватимуть мультидисциплінарні реабілітаційні команди у складі реабілітологів, фізичних терапевтів, терапевтів мови і мовлення, ерготерапевтів. Для відновлення функцій рук та ніг, реабілітації при інсультах, черепно-мозкових та спинно-мозкових травмах спеціалісти використовуватимуть найсучасніше і найновіше обладнання.

«Відкриття цього відділення безумовно на часі, адже кількість серцево-судинних захворювань, на жаль, зростає. Крім того, нове відділення розвантажить наш Медичний центр реабілітації учасників бойових дій, де зараз проходять реабілітацію і військовослужбовці, і цивільні громадяни. Тож ми зможемо збільшити можливості для реабілітації наших військових», - зазначив мер Луцька.

Як підкреслив Ігор Поліщук, ремонт, вмеблювання та обладнання у відділенні придбане коштом від господарської діяльності підприємства.

Читайте також: 

Можливо зацікавить