У Луцьку маленька дитина ледве не випала з вікна багатоповерхівки

У Луцьку маленька дитина ледве не випала з вікна багатоповерхівки

«По краю відчиненого вікна, що на другому поверсі, ходить маленька дитина», - такий виклик днями надійшов нашим патрульним від небайдужих громадян.

Люди повідомили, що очевидцями небезпечної ситуації вони стали на вулиці Станіславського у Луцьку. Охоронці порядку оперативно вирушили за вказаною адресою. Коли вони прибули на місце, у вікні вже нікого не було, - повідомили у патрульній поліції Волині.

Однак, щоб дізнатися, як така неприйнятна ситуація могла виникнути, інспектори попрямували у квартиру, в вікні якої заявники й бачили дитинку.

Виявилося, там мешкає матір та її п’ятеро неповнолітніх синів і дочок. В оселі інспектори виявили неналежні умови для поживання малечі, тож негайно повідомили про це службу захисту дітей та ювенальну превенцію, а самі провели з жінкою профілактичну бесіду.

Друзі, трагедії, коли малюки випадають з вікна — не рідкість. І трапляються вони не лише у неблагонадійних родинах. Тож застерігаємо вас дбати про безпеку своїх чад та запам’ятати декілька простих правил:

  • не грайтесь з дитиною на підвіконні, не дозволяйте сидіти на ньому;
  • встановіть засоби дитячого захисту, що блокують відчинення вікон;
  • щоб дитина не змогла вилізти на підвіконня — не ставте біля вікон меблі;
  • пам'ятайте, що москітні сітки — не витримують ваги дитини;
  • провітрюйте кватирками, пластикові вікна відкривайте у вертикальній площині;
  • поясніть дитині небезпеку відчинених вікон, вчіть старших наглядати за молодшими;
  • виходячи з кімнати, навіть на кілька хвилин, — зачиняйте вікна.

«Пам’ятайте, діти люблять вивчати світ, але, на відміну від дорослих, не можуть оцінювати непоправні наслідки своєї цікавості!», - закликають правоохоронці.

Читайте також:

Можливо зацікавить