У Луцьку на закритій вечірці зібрали 300 тисяч на ремонт будинку Голованя і допомогу ЗСУ

У Луцьку на закритій вечірці зібрали 300 тисяч на ремонт будинку Голованя і допомогу ЗСУ

Під час благодійного заходу «Вечір в будинку Голованів» зібрали 300 тисяч гривень, які підуть на реконструкцію одного із найвизначніших місць Луцька – будинку скульптора Миколи Голованя, а також – для потреб ЗСУ.

Захід відбувся увечері 8 жовтня за ініціативи Благодійного фонду «ТурботаPRO». 

Засновники фонду Луїза Киримова та Андрій Ковальчук спільно з командою та партнерами вирішили привернути увагу до місця, яке є унікальним не лише для Волині, а й всієї України.

У Луцьку на закритій вечірці зібрали 300 тисяч на ремонт будинку Голованя і допомогу ЗСУУ Луцьку на закритій вечірці зібрали 300 тисяч на ремонт будинку Голованя і допомогу ЗСУ

У Луцьку на закритій вечірці зібрали 300 тисяч на ремонт будинку Голованя і допомогу ЗСУ
Дружина митця - Тамара Головань

Вечірка відбулась у дворі самого будинку в форматі благодійних аукціонів, де свої лоти презентували волинські та українські бренди і митці. 

Також на вечорі презентували короткометражний фільм про Миколу Голованя від київського режисера Юліана Улибіна, який транслювався на Каннському фестивалі. А письменник Володимир Павлік представив перший примірник книги «Майже казкові оповіді про скульптора». На заході вдалось виручити 300 000 грн.

За виручені кошти планують провести необхідні ремонтні та реставраційні роботи у будинку, щоб в майбутньому тут відкрити музей на честь пам’яті скульптора та почесного громадянина міста Луцька Миколи Микитовича Голованя. 

«Під час війни питання збереження архітектурних пам’яток в нашій країні постає ще гостріше, бо якщо росіяни руйнують наші міста, то ми відбудовуємо та зберігаємо те, що маємо! Це унікальне місце повинно мати гідний вигляд для залучення туристів за кордону, після завершення війни», - кажуть організатори.

До слова, фонд «ТурботаPRO» продовжує збір коштів на реконструкцію будинку, долучитись може кожен охочий:

🔗Посилання на Банку

💳Номер картки Банки - 5375 4112 0099 0799

Дійство вдалося реалізувати спільно із луцькою івент-агенцією «FeelGood» та партнерами: Генеральний партнер компанія «Капарол-Україна», а також «Онлі-Карс», рекреаційний комплекс «Рестпарк», мережа виномаркетів «OKWINE», «Idealist coffee», технічне забезпечення компанія «Віола», Ведучий Славко Мазурок, Ді-джей Strayder, відеозйомка Solovey Production, фотограф Ірина Кабанова. 

Можливо зацікавить