У Луцьку стартує конкурс для інвесторів, щоб відреставрувати Гостинний двір Прайзлерів

У Луцьку стартує конкурс для інвесторів, щоб відреставрувати Гостинний двір Прайзлерів

З 1 серпня у Луцьку оголосять конкурс, де мають визначити хто з інвесторів буде реставрувати Гостинний дім Прайзлерів.

Рішення оголосити конкурс з визначення приватного партнера щодо проєкту «Реставрація з пристосуванням та управління нежитловим приміщенням, що розташоване за адресою: вулиця Кафедральна, 4 у місті Луцьку» ухвалили депутати Луцькради під час сесії у середу, 26 липня. Заодно депутати затвердили конкурсну документацію.

Метою проєкту є збереження та реставрація пам’ятки місцевого значення з її пристосуванням під готель із закладом ресторанного господарства. Ідеться про Гостинний двір Прайзлерів. На цій території є двоповерхове нежитлове приміщення, збудоване на початку ХХ століття, яке є пам’яткою місцевого значення загальною площею 1168,8 м2.

Строк реалізації проєкту - 31 рік. Згідно з інформацією, прогнозована сума інвестицій, необхідна для запуску об’єкта в експлуатацію: 50 мільйонів гривень.

Конкурс для визначення приватного партнера стартує 1 серпня та складатиметься з таких етапів:

  • оголошення Конкурсу;
  • попередній відбір Претендентів (прекваліфікація);
  • подання Конкурсних пропозицій Учасниками;
  • оцінка Конкурсних пропозицій та визначення переможця Конкурсу;
  • укладення Договору державно-приватного партнерства. 

На подання документів кандидатам дають 60 календарних днів. 

До слова, за свідченнями істориків, на місці Гостинного двору Прайзлерів колись містились не тільки храм і дім для братів-обітників, а ще й шпиталь святого Лазаря - заклад опіки над сиротами та важкохворими, у тому числі й з розладами психіки.

Нагадаємо, взимку луцькі депутати затвердили пропозицію про здійснення державно-приватного партнерства щодо проєкту «Реставрація з пристосуванням та управління нежитловим приміщенням по вул. Кафедральна, 4 в місті Луцьку».

Читайте також:

Можливо зацікавить