Як Волині не втратити спортивний потенціал: до Луцька приїхав міністр спорту

Як Волині не втратити спортивний потенціал: до Луцька приїхав міністр спорту

Волинь повинна посилити роботу з підтримки спортсменів та спортивної інфраструктури. Інакше - вона може втратити спортивний потенціал. Про це заявив міністр молоді і спорту Вадим Гутцайт на зустрічі зі спортсменами в рамках поїздки на Волинь. 

Візит міністра  до Луцька відбувся у п’ятницю, 22 вересня. На зустрічі, яка відбулась у стінах обласної ради були присутні учасники Олімпійських ігор, спортсмени та тренери, ветерани спорту, директори дитячо-юнацьких спортивних шкіл та представники фізкультурно-спортивних товариств.

Також були голова Волинської обласної ради Григорій Недопад та голова Волинської обласної військової адміністрації Юрій Погуляйко.

Як Волині не втратити спортивний потенціал: до Луцька приїхав міністр спорту

Як Волині не втратити спортивний потенціал: до Луцька приїхав міністр спорту

На зустрічі обговорили питання важливості збереження спорту в області. Як зазначив Вадим Гутцайт, в області є чимало людей, які живуть спортом і все роблять для його розвитку. Також міністр зауважив, що зараз дуже важливо, щоб спортсмени з Волині  брали участь в чемпіонатах світу та Європи, а діти активно займалися спортом в юнацьких спортивних школах. 

Як Волині не втратити спортивний потенціал: до Луцька приїхав міністр спорту

Як відомо, наступного року відбуватимуться Олімпійські ігри в столиці Франції – Парижі.

«Ми відновили участь в міжнародних змаганнях для того, щоб наші спортсмени здобували ліцензію на Олімпійських іграх. На сьогодні вже є 33 ліцензії», – проінформував міністр молоді та спорту.

Як Волині не втратити спортивний потенціал: до Луцька приїхав міністр спортуЯк Волині не втратити спортивний потенціал: до Луцька приїхав міністр спортуЯк Волині не втратити спортивний потенціал: до Луцька приїхав міністр спорту

Дуже хочеться, зазначив міністр, щоб з Волині теж було багато учасників Олімпійських ігор та було багато ліцензій. Він також поспілкувався із місцевою владою та обговорив, що ще потрібно для того, аби було місце для дітей, де б вони могли займатися спортом, а спортсмени, своєю чергою, мали гідну заробітну плату та фінансову підтримку.

«Ми всі розуміємо, що це складно робити під час війни, але нам потрібно розвиватися в цій сфері. Якщо не приділяти увагу цьому зараз, тоді ми втратимо спорт», – зауважив Гутцайт.

Як наголосив міністр, якщо зараз не займатися спортом, інфраструктурою, не розвивати дитячі спортивні школи та не вкладати гроші в дітей, у такому випадку після перемоги Волинь втратить спортивний потенціал.

Як Волині не втратити спортивний потенціал: до Луцька приїхав міністр спорту

Також Гутцайт наголосив на тому, щоб місцева влада приділяла більше уваги роботі тренерів і за можливість підвищила стипендії спортсменам з області. Також дуже важливо, щоб спортсмени не їхали з регіонів в інші міста, де їм створять кращі умови та більшу зарплатню. 

«Безумовно найважливіше зараз – це війна, однак не варто забувати і про спорт. Приємно, коли волинські спортсмени перемагають і коли прапор України підіймають на всіх міжнародних змаганнях», – каже міністр. 

Як Волині не втратити спортивний потенціал: до Луцька приїхав міністр спорту
Григорій Недопад

«У нас вже багато чого зроблено, але і є над чим працювати. Однозначно є напрямки, в яких ми маємо успіх. Наприклад волейбол, баскетбол. Також в нас гарні представники з плавання. Проте, охопити все дійсно дуже важко. Війна внесла корективи, в нас було багато планів, ми спілкувалися із тренерами та спортсменами різних федерацій. Ми розвивалися і працювали в цьому напрямку. Можу сказати, що 2023 рік був рекордний у виділенні коштів на підтримку наших спортсменів. Ми будемо продовжувати працювати в цьому напрямку», – резюмував голова Волинської облради Григорій Недопад.

Також міністр вручив учасникам подяки за внесок у розвиток олімпійського руху.  

Як Волині не втратити спортивний потенціал: до Луцька приїхав міністр спортуЯк Волині не втратити спортивний потенціал: до Луцька приїхав міністр спортуЯк Волині не втратити спортивний потенціал: до Луцька приїхав міністр спортуЯк Волині не втратити спортивний потенціал: до Луцька приїхав міністр спорту

Варто зауважити, міністр спорту приїде відкривати Європейський тиждень спорту в Україні, який цього року триватиме з 23-го по 30-те вересня, на відремонтованому стадіоні «Олімп» у Володимирі.

Читайте також:

• Веслувальниця з Волині здобула дві «бронзи» на Кубку світу та «золото» в Європейських іграх-2023

• Спортивні секції для школярів у Луцьку: перелік і ціни

• Незламні волинські веслувальники повернулися додому з чемпіонату світу

Можливо зацікавить