У Луцьку продають дешеве пальне «від WOG»: деталі

У Луцьку продають дешеве пальне «від WOG»: деталі

У Луцьку зафіксували нову шахрайську схему: дзвонять до лучан ніби від автозаправки WOG, що на Володимирській, і пропонують пальне по 42 гривні за літр, якщо оформляли паливну картку лояльності.

Про це виданню Бізнес.Район 10 травня повідомили читачі.

Продавець, ймовірно шахрай, розповів, буцімто якась компанія замовила у WOG велику кількість пального й не забрала його, тож віддають дешевше.

Натомість пальне в мережі автозаправок WOG у Волинській області, за даними AUTO.RIA, в середньому 10 травня коштує 59,99 гривні за літр А95 і 61,99 гривні за літр А95+.

У пресслужбі мережі АЗК WOG зазначили, що таких акцій чи пропозицій покупцям не надають.

«Низька ціна на пальне – це вже тривожний дзвіночок, який може свідчити, що це шахрайство. Працівники АЗК WOG не телефонують клієнтам із жодними пропозиціями придбати пальне за зниженими/акційними цінами тощо. Про будь-які акції, спеціальні пропозиції тощо, організатором чи партнером яких є мережа WOG, ми повідомляємо на офіційних ресурсах, а їх проведення відповідає всім нормам законодавства України», – коментують у пресслужбі.

У разі отримання такого дзвінка від нібито працівника певного АЗК WOG, радять уточнити у оператора безпосередньо на заправці, чи дійсно діє така пропозиція на пальне. Вони знають про всі діючі акції.

Якщо клієнт отримує «акційну» пропозицію чи пропозицію «спецціни» в месенджері, радять обовʼязково перевірити на офіційних ресурсах мережі АЗК WOG, чи дійсно в компанії зараз діє така акція чи пропозиція.

«Іноді шахраї можуть за допомогою сервісу генерації голосу створювати фейкові новини про акції, подарунки або обмеження щодо продажу пального військовозобов'язаним на АЗК. Так, з'являвся нібито новинний сюжет від одного з провідних телеканалів, в якому йшлося, наче мережа АЗК WOG запустила акцію, в межах якої водії зможуть заправити авто з неіснуючою знижкою при реєстрації на певному сайті. Або ж шахраї розсилали в месенджерах повідомлення від імені мережі АЗК WOG про нібито «державну паливну субсидію». Метою таких дій переважно є заволодіння персональними даними клієнтів. Будьте обачні й обовʼязково перевіряйте інформацію на офіційних ресурсах компанії», – застерігають у пресслужбі мережі АЗК WOG.

У пресслужбі поліції Волині зазначили, що звернень щодо шахрайських схем із пропозиціями дешевого пального до поліції протягом останнього часу не було. Поліція вкотре застерігає громадян та надає декілька порад, як уникнути шахрайств:

  • якщо вам пропонують товари чи послуги за значно нижчою ціною, швидше за все – це шахраї;
  • не переходьте за посиланнями, які вам надсилають невідомі абоненти;
  • не повідомляйте нікому персональні дані (коди, паролі, коди з смс-повідомлень тощо). Працівники банку ніколи не запитують таку інформацію;
  • під час купівлі-продажу товарів чи послуг через мережу Інтернет користуйтеся послугами післяплати, перевіряйте сайти, на яких купуєте товари;
  • шахраї можуть зламувати акаунти ваших друзів чи знайомих у соцмережах і у такий спосіб просити грошової допомоги через месенджери від їх імені. Не поспішайте перераховувати гроші. Передзвоніть до тієї людини, яка до вас звернулася, і переконайтеся що це дійсно вона потребує вашої допомоги.

Читайте також:

Можливо зацікавить