Cин колишнього голови Луцького міськрайонного суду виграв у держави справу на півмільйона гривень. Відео

Cин колишнього голови Луцького міськрайонного суду виграв у держави справу на півмільйона гривень. Відео

Cин колишнього голови Луцького міськрайонного суду Ігор Галич відсудив у держави 528 тисяч гривень. Позивач є отоларингологом і входить до лікарської комісії. Як розповів чоловік, судили його за ніби то хабар у сто доларів. Щоправда, претензії за хабар йому висунули лише через 9 місяців після того, як він буцімто, взяв гроші за якусь послугу.

Чоловік судився 9 років і зрештою дійшов до логічного фіналу. Про це йдеться у сюжеті каналу Аверс.

Історія сталася у 2015 році. Медик стверджує, що доказів, що він у когось брав хабаря, немає. Мовляв, правоохоронці прийшли до нього і заявили, що майже рік тому, до їхнього візиту, йому нібито хтось носив якісь гроші - 100 доларів. 

Каже, хабарна справа коштувала йому чимало сил та здоровʼя і не лише йому. Мати, як дізналася про ймовірний хабар, тоді з інсультом потрапила до лікарні. 

Як не намагалися правоохоронці довести провину - його виправдали по всіх інстанціях. Він своєю чергою теж позивався до держави і виграв справу. На апеляційному засіданні відповідачами у справі виступили державна казначейська служба України, офіс Генерального прокурора України, національна поліція України, Волинська обласна прокуратура та Головне управління національної поліції України у Волинській області. Тепер через розслідування справи 9-річної давності, держава витратить чималу суму грошей. Суд постановив стягнути з державного бюджету України на користь Ігоря Галича 528 тисяч гривень.

Читайте також:

Можливо зацікавить