У Луцьку студент збив школярку на пішохідному переході: як його покарали

аварія діти

У Луцьку суд оголосив вирок для студенту 5 курсу одного з волинських вишів, який торік у грудні на пішохідному переході збив 10-річну дівчину. У результаті ДТП вона отримала тяжкі травми.

У справі про порушення правил дорожнього руху, що заподіяли тяжке тілесне ушкодження, водія визнали винним, сказано у вироку суду, пише Суспільне.

Аварія на вулиці Львівській поблизу обласного фтизіопульмонологічного медичного центру сталася 16 грудня 2023 року, коли школярка переходила дорогу на нерегульованому пішохідному переході. Суд зазначив: водій легковика проявив безпечність та неуважність, відволікся від спостереження дорожньої обстановки і наїхав на дитину, не зменшивши швидкість.

10-річну дівчину тоді у важкому стані з численним травмами — політравма, забої, переломи — без свідомості ушпиталили до Волинської обласної дитячої клінічної лікарні. Волинянин свою вину визнав повністю. У суді чоловік щиро розкаявся і просив суд суворо не карати його.

Медзаклад, де лікували школярку, подав на водія цивільний позов про відшкодування матеріальної шкоди. Суд погодив стягнути з обвинуваченого на користь обласної дитячої лікарні 101 тисячу 749 гривень витрат, які медустанова витратила на лікування дитини. Також водій сплатив моральну шкоду в розмірі 20 тисяч 557 гривень.

Суддя Луцького міськрайонного суду звільнив водія автомобіля  «Део Ланос» від відбування трьох років за ґратами під дворічний іспитовий строк, однак вилучив посвідчення водія на два роки.

Вирок може бути оскаржений до Волинського апеляційного суду через Луцький міськрайонний суд упродовж 30 днів із дня проголошення.

Читайте також:

Можливо зацікавить