У Луцьку судять ухилянта, який двічі не з'явився у пункт відправки

У Луцьку судять ухилянта, який двічі не з'явився у пункт відправки

У Луцькому міськрайонному суді розглядають справу про ухилення від мобілізації. Чоловіку «світить» покарання у вигляді позбавлення волі. 

На підготовче засідання чоловік прийшов у супроводі адвоката. Закривши підготовче засідання, суд вирішив призначити розгляд справи, - пишуть Волинські новини з посиланням на сюжет каналу «Аверс».

«Суд вважає можливим призначити судовий розгляд», – оголосила суддя Луцького міськрайонного суду Олеся Калькова.

Провадження стосовно обвинуваченого відкрито 19 червня цього року. Чоловік двічі не з’явився в призначені дні до територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

«Обвинувачується в тому, що 25 квітня, будучи визнаний військово-лікарською комісією придатним до військової служби, без поважних причин не з’явився на пункт відправки 28 квітня. Він же 14 серпня 2023 року, будучи визнаний військово-лікарською комісією придатним до військової служби, повторно не з’явився 24 серпня 2023 на пункт збору», – інформував прокурор Олександр Шпота.

Таким чином, пояснив прокурор, чоловік і вчинив правопорушення, а саме – ухилення від військової служби.

Сам волинянин своєї вини не визнав. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років.

У суді ще мають дослідити письмові докази, допитати свідків і вислухати самого обвинуваченого. Лише після цього суд винесе рішення.

Читайте також:

Можливо зацікавить