Перемовини щодо передачі Луцьку дитячої залізниці відновилися

Перемовини щодо передачі Луцьку дитячої залізниці відновилися

Депутати Луцької міськради ухвалили рішення про передачу двох вагонів Луцької дитячої залізниці. Це дозволить перейняти на баланс громади комплекс остаточно. 

Відповідне рішення ухвалили у середу, 31 травня, на засіданні сесії Луцької міської ради.

Внесення змін до рішення передбачає передачу на баланс громади крім майнового комплексу ще двох вагонів.

За словами директора департаменту економічної політики Луцької міської ради Бориса Смаля, перемовини з Кабміном щодо передачі дитячої залізниці відновилися.

«За їх результатом, два вагони, які нам не збиралися передавати – тепер передають. Ми доукомплектовуємо комплекс двома вагонами. Наступний крок – рішення про передачу Кабміном», - пояснив ситуацію він.

Він додав, що стартові видатки для запуску – 15-20 мільйонів гривень, а надалі є оптимізм для заробітку коштів.

Як йдеться у пояснювальній записці до рішення, цей проєкт рішення дозволить остаточно прийняти на баланс Луцької міської територіальної громади майновий комплекс Луцької дитячої залізниці. 

«Це дасть змогу: відновити функціональне призначення Луцької дитячої залізниці як місця відпочинку для дітей та дорослих; продовжити на базі Палацу учнівської молоді позашкільну профорієнтаційну діяльність для учнів міста Луцька; належним чином утримувати та поліпшувати благоустрій території дитячої залізниці і колійного господарства. На даний час вона не прибирається, а міські комунальні служби не мають права її обслуговувати; зберегти приміщення головної станції «Росинка», яке визнане одним із найкращих архітектурних об'єктів міста», - йдеться у тексті.

Можливо зацікавить