У Луцьку проходить форум «Ветерани – шлях додому». Фото

У Луцьку проходить форум «Ветерани – шлях додому». Фото

У Луцьку у приміщенні Музею сучасного українського мистецтва імені Корсаків проходить  форум «Ветерани - шлях додому».

Форум проходить у вівторок, 14 травня 2024 року. Організаторами заходу є Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, Міжфракційне депутатське об’єднання «Реабілітаційні сили України», за підтримки Програми USAID «Рада: наступнепокоління», у співпраці з Волинською обласною державною адміністрацією та Волинською обласною радою.

Мета форуму полягає у тому, аби вдосконалити державну ветеранську політику і дати відповіді на запитання: як забезпечити реінтеграцію ветеранів та ветеранок у суспільство? Як створити інклюзивну та безбар’єрну громаду для ветеранів та ветеранок?

«У контексті сучасної російсько-української війни, яка триває вже понад 10 років, ми свідомі того, що кількість українських ветеранів може сягнути п'яти мільйонів. осіб. Це люди, які повертаються з війни з травмами – як фізичними, так і психологічними. Суспільству необхідно надати їм підтримку та допомогу у процесі адаптації до цивільного життя. Шлях ветерана – це шлях всієї країни», - пишуть організатори форуму.

Читайте також:

Можливо зацікавить