У Луцьку вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні. Фото

У Луцьку вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні. Фото

З нагоди дня вшанування Героїв Небесної Сотні у Луцьку відбулося покладання квітів до пам'ятного фотостенду «Герої Небесної Сотні – Загинули за єдність України» та покладання квітів до пам'ятного знаку «Волинські Герої Небесної Сотні». 

Щороку, 20 лютого в Україні вшановують пам'ять Героїв Небесної Сотні. Пам'ятний день, який відзначають в Україні на честь подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні.

У Луцьку вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні. ФотоУ Луцьку вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні. Фото

Відзначення цього дня встановлене указом Президента України 11 лютого 2015 року з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким було змінено хід історії держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності.

У Луцьку вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні. ФотоУ Луцьку вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні. ФотоУ Луцьку вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні. ФотоУ Луцьку вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні. ФотоУ Луцьку вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні. Фото

Окрім небайдужих лучан у заході взяли участь Луцький міський голова Ігор Поліщук, працівники Волинської ОВА, правоохоронних та військових структур.

Присутні вшанували Героїв хвилиною мовчання, представники духовенства відслужили панахиду за загиблих, а лучани поклали квіти до пам’ятного фотостенду «Герої Небесної Сотні – Загинули за єдність України».

«Підходячи до цього фотостенду, ми скільки разів вже його освячуємо, стільки стоячи тут перевертається завжди душа, згадуючи те, що було і те, що є. Воістину перед цим фотостендом можу сказати, що це місце – святе. Це Волинська стіна плачу. Євреї біля своєї стіни плачу згадають про свою історію і те, що було. Ми підходимо до своєї стіни плачу і також згадуємо те, що було.

Але на тій стіні не вистачає декілька слів про причини того, чому ці хлопці на фото. Це причина ідеального російського міра. Ця причина – президент РФ Володимир Путін, з наказу якого відбувається сьогоднішня війна. Ця причина – це також наша легковажність. Ми надмірно закривали очі на ту правду, яка була перед нами. А правда полягала в тому, що ми не хочемо розуміти, хто добрий сусід, а хто поганий сусід», — зазначив один з представників духовенства. 

У Луцьку вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні. ФотоУ Луцьку вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні. Фото
Сергій Білоконь

Батько загиблого Богдана Білоконя, Сергій Білоконь журналістам видання ВСН розповів, що коли почалася війна, його син у перший же день, 24 лютого 2022 року, добровільно вступив у лави Збройних сил України.

«24 лютого 2022 року мене викликали у воєнкомат, але по стану здоровʼя я не зміг, а син в той самий день добровільно пішов захищати Батьківщину. Відслужив у Дніпропетровську, на Житомирщині, на Київщині, довго були під Миколаєвом, а загинув Богдан на Харківщині, 2 травня 2022 року. Він був розвідником 14-ї окремої механізованої бригади та хорошим хлопцем.

Я зараз дивлюся на фотостенд, скільки загинуло людей. Ми ніколи не зможемо пробачити москалям. Я ніколи не покину свою країну, нехай навіть сюди підступлять, я візьму зброю і буду вбивати, пробачення не буде. Я дуже дякую тим хлопцям, що витягнули мого сина, що не пошкодували часу, життя, ризикнули і привезли мою дитину. Тепер ми маємо куди ходити, хоча б», — розповів чоловік. 

У Луцьку вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні. ФотоУ Луцьку вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні. ФотоУ Луцьку вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні. ФотоУ Луцьку вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні. ФотоУ Луцьку вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні. ФотоУ Луцьку вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні. ФотоУ Луцьку вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні. ФотоУ Луцьку вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні. Фото

Пам’ятаємо і шануємо Героїв Небесної Сотні!

Читайте також:

• Захисника з Волині посмертно нагородили орденом «За мужність»

• Навіки - у Небесному війську: у Луцьку вшанували пам’ять полеглих захисників і захисниць України

• Кого з волинян посмертно нагородили орденом «За мужність»

Можливо зацікавить

Вижив у страшній пожежі, але загинув на війні: Герою з Волині навіки 31 рік
історії війни

Вижив у страшній пожежі, але загинув на війні: Герою з Волині навіки 31 рік

на щиті Волинь
відео

Назавжди молодий: на Волинь «на щиті» повернувся Герой Михайло Рудь

Поховання військового
фото

Поповнив лави Небесного Легіону: на Волині попрощалися з Героєм Леонідом Залевським

втрати війна

Навіки молодий: на Волині прощатимуться із Героєм Іваном Мельником

поховання військового
фото

Зупинилося серце: на Волині прощались із Героєм Ігорем Стецюком

втрати

Друга втрата в громаді за тиждень: на Донеччині загинув Герой з Волині Руслан Сулім

поховання військового
фото

Тяжка хвороба обірвала життя: на Волині попрощались з Героєм Василем Майструком

війна на щиті

Життя обірвалося внаслідок поранення: на Волинь востаннє повернеться молодий Герой Михайло Рудь

на щиті
відео

«Оберігатиме свою маленьку донечку з небес»: на Волинь востаннє повернувся Герой Іван Мельник