У Луцьку вшанували пам’ять загиблих від війни спортсменів та тренерів

У Луцьку вшанували пам’ять загиблих від війни спортсменів та тренерів

У п'ятницю, 8 вересня вшанували пам'ять спортсменів та тренерів, які загинули від російської агресії. Благодійний захід «Спортивні хроніки війни» відбувся на площі перед головним корпусом Волинського національного університету імені Лесі Українки.

Зараз тисячі спортсменів зі зброєю в руках захищають Україну, ціною життя і здоров’я вони виборюють мирне майбутнє всього континенту. Наразі на волонтерському фронті задіяні тисячі спортсменів та тренерів. За час війни на полі бою та від ворожого обстрілу загинуло більше 400 українських спортсменів та тренерів, чоловіки та жінки, дорослі та діти.

У Луцьку вшанували пам’ять загиблих від війни спортсменів та тренерів

Окрім загиблих є ще поранені, 40 знаходяться в полоні, безвісти зниклими вважається 30 спортсменів. Вони могли прославити міста та країну, могли б виховувати ще не одне покоління спортсменів, могли б створити сім’ї та жити щасливими життям, однак їхні плани обірвалися, через жорсткого загарбника. 

У Луцьку вшанували пам’ять загиблих від війни спортсменів та тренерівУ Луцьку вшанували пам’ять загиблих від війни спортсменів та тренерівУ Луцьку вшанували пам’ять загиблих від війни спортсменів та тренерівУ Луцьку вшанували пам’ять загиблих від війни спортсменів та тренерівУ Луцьку вшанували пам’ять загиблих від війни спортсменів та тренерівУ Луцьку вшанували пам’ять загиблих від війни спортсменів та тренерівУ Луцьку вшанували пам’ять загиблих від війни спортсменів та тренерів

Участь у заході взяла заступниця Луцького міського голови Ірина Чебелюк, ректор Волинського національного університету імені Лесі Українки Анатолій Цьось, представники обласної влади, спортсмени та тренери, а також чимало мешканці міста.

«Сьогоднішній день – один із тих особливих, який наша країна зараз переживає. Це ще один день, який не подарував нам особливої радості, але в цей день ми маємо пам’ятати про героїв та про тих людей, які роблять усе для нашої перемоги», – зазначає Ірина Чебелюк. 

Під час заходу кожен охочий зміг розгледіти виставку артефактів, якими російські терористи вбивають українців, а також оглянути спортивний інвентар, привезений з тих міст, де розбиті стадіони та спортшколи.

У Луцьку вшанували пам’ять загиблих від війни спортсменів та тренерівУ Луцьку вшанували пам’ять загиблих від війни спортсменів та тренерівУ Луцьку вшанували пам’ять загиблих від війни спортсменів та тренерівУ Луцьку вшанували пам’ять загиблих від війни спортсменів та тренерівУ Луцьку вшанували пам’ять загиблих від війни спортсменів та тренерівУ Луцьку вшанували пам’ять загиблих від війни спортсменів та тренерівУ Луцьку вшанували пам’ять загиблих від війни спортсменів та тренерівУ Луцьку вшанували пам’ять загиблих від війни спортсменів та тренерівУ Луцьку вшанували пам’ять загиблих від війни спортсменів та тренерів

Також на заході на великому екрані показали фото та розповіли присутнім історії спортсменів з Волині, які загинули у повномасштабній війні.

Місцеві художні колективи та представники влади подякували українським захисникам та захисницям, які щоденно боронять наш спокій та виборюють наше право на життя.

У Луцьку вшанували пам’ять загиблих від війни спортсменів та тренерівУ Луцьку вшанували пам’ять загиблих від війни спортсменів та тренерівУ Луцьку вшанували пам’ять загиблих від війни спортсменів та тренерівУ Луцьку вшанували пам’ять загиблих від війни спортсменів та тренерівУ Луцьку вшанували пам’ять загиблих від війни спортсменів та тренерів

У Луцьку вшанували пам’ять загиблих від війни спортсменів та тренерів

Захід був благодійний, під час дійства можна було побачити студентів зі скриньками. Усі зібрані під час благодійного заходу кошти спрямують на потреби 100-ї окремої бригади територіальної оборони.

Читайте також:

• Залужний передав Волинському військовому ліцею прапор України зі своїм підписом

• Зрадника ніде не люблять? Ексфутболіста з Луцька Тимощука захейтили в Росії 

• На Волині відремонтували автомобіль для потреб військових медиків

Можливо зацікавить

доброволець втрати війна

Пішов добровольцем на фронт: на Харківщині загинув 19-річний студент луцького коледжу Максим Відринський

втрати

Загинув унаслідок мінометного обстрілу позицій: на Волині прощатимуться з Героєм Русланом Литвинчуком

Шевченко
відео

«Новий хіт»: артист з Луцька випустив пісню на вірш Шевченка

Авдіївський напрямок

Відчував, що загине: захиснику з Волині не вдалося вижити під фактично безперервними ворожими обстрілами

поховання військового
фото

«Справжній солдат»: на Волині в останню земну дорогу провели Героя Геннадія Гогулю

загибель Харківщина

Навіки 24: на війні загинув молодий захисник з Луцької громади Григорій Савчук

війна

Трагічні Великодні свята: на війні загинув Герой з Волині Ярослав Каламуняк

Тимощук

«Завжди показував себе, як справжнього патріота»: відомий ексфутболіст пояснив, чому лучанин Тимощук зрадив Україну

Тимощук

«Він був лідером і легендою нашої збірної»: відомий тренер розповів, чи пробачать українці зрадника з Луцька Тимощука